Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezbaterea Băsescu-Geoană: Discursuri, întrebări, schimburi de replici şi un element surpriză

Joi, 3 Decembrie 2009 (14:14:27)

Confruntarea electorală organizată joi, la ora 19.00, va dura două ore şi jumătate, cu posibilitatea de a fi prelungită la trei ore, va cuprinde discursuri ale lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, întrebări din partea moderatorului şi a jurnaliştilor, schimburi de replici şi un lement surpriză.

Staff-urile de campanie ale candidaţilor la Preşedinţie împreună cu reprezentanţii IPP au stabilit, joi, formatul dezbaterii de la ora 19.00 dintre cei doi candidaţi, primul care va vorbi fiind Mircea Geoană, iar cel de-al doilea Traian Băsescu.

Directorul IPP, Violeta Alexandru, a declarat că s-a tras la sorţi ordinea de intrare la dezbatere, stabilindu-se că primul va vorbi Mircea Geoană şi al doilea Traian Băsescu, dar că, pe parcursul dezbaterii, ordinea va alterna.

Astfel, dezbaterea va dura două ore şi jumătate cu posibilitatea de a fi prelungită până la trei ore. Ea va începe cu discursurile de câte 5 minute ale celor doi candidaţi privind viziunea lor asupra mandatului de preşedinte al României, urmate de o secţiune de replici de câte 3 minute pentru fiecare candidat.

Apoi, va fi o secţiune de 15 minute în care candidaţii vor aborda tema relaţiilor cu Parlamentul şi cu Guvernul, după care se va intra în dezbaterea celor 10 teme stabilite care ţin de mandatul preşedintelui şi se referă de la politică externă, până la protecţia socială, stabilitate economică, financiară şi mediul de afaceri.

Aceste teme vor fi trase la sorţi dintr-un bol, la fel ca în dezbaterea de la primul tur de scrutin, iar ordinea în care vor vorbi cei doi candidaţi va alterna. În timpul dezbaterii celor 10 teme va exista o pauză de 8 minute.

După epuizarea celor 10 teme, va urma un moment surpriză, Violeta Alexandru precizând că cei doi candidaţi ştiu de acest element surpriză, dar pentru "frumuseţea show-ului" acesta nu va fi divulgat.

Vor fi şi întrebări din partea ONG-urilor şi a jurnaliştilor care vor fi extrase dintr-un bol de către cei doi candidaţi, precum şi întrebarea moderatorului care nu va fi adusă la cunoştinţa celor doi candidaţi.

Dezbaterea se va finaliza cu discursurile candidaţilor, care vor încerca, astfel, că cucerească privitorii, a mai spus Alexandru.

"Toată structura formatului este în aşa manieră gândită astfel încât să permită fiecăruia să-şi exprime cât mai multe idei pe temele respective, iar, după fiecare temă, vor avea posibilitatea să se întrebe reciproc şi să se provoace reciproc, întrucât ne dorim un format în care privitorii să vadă schimbul de idei între candidaţi", a adăugat Violeta Alexandru, directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), care este organizatorul acestei dezbateri.

Dezbaterea va fi moderată de Robert Turcescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbaterea Băsescu-Geoană: Discursuri, întrebări, schimburi de replici şi un element surpriză.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Dezbaterea Băsescu-Geoană: Discursuri, întrebări, schimburi de replici şi un element surpriză3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei