Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măgării penale

Poliţist trimis în judecată, pentru că a măsluit un accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Broşteni, Gheorghe Grămadă, a fost trimis, ieri, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzat că a măsluit un accident rutier şi, astfel, l-a făcut scăpat de răspunderea penală pe individul care a provocat incidentul şi care, în acel moment, se afla la volanul unei maşini neînmatriculate.
Potrivit unui comunicat trimis de procurori, agentul Grămadă a fost dat pe mâna judecătorilor pentru nu mai puţin de trei infracţiuni: fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.
În boxa acuzaţilor va ajunge şi individul care a provocat accidentul cu pricina, Petru Cârjă, patronul mai multor gatere din zonă, acesta urmând să răspundă în faţa judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi participaţie improprie la fals în declaraţii.

 

A schimbat maşina şi şoferul care a provocat accidentul

Incidentul la care fac referire anchetatorii s-a petrecut pe data de 22 noiembrie 2008, atunci când Petru Cârjă, la volanul unui autoturism „VW Transporter Caravele” de culoare albastră, cu numere provizorii germane, expirate de mai bine de şapte luni, a produs un accident de circulaţie pe raza oraşului Broşteni, soldat numai cu pagube materiale.
Petru Cârjă, susţin anchetatorii, a plecat de la locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor care trebuiau să efectueze cercetarea locului faptei.
Pentru a scăpa de dosar penal, Petru Cârjă l-a convins pe un cumnat de-al său să declare la poliţie că el a fost la volan, indicând şi un alt număr de identificare al autovehiculului implicat în evenimentul rutier.

 

Documente măsluite pentru a obţine despăgubiri de la societatea de asigurări

Falsul pus la cale de Petru Cârjă a „prins” la poliţie, iar în procesul verbal şi documentele ulterioare, întocmite de poliţistul care s-a ocupat de acest caz (n.r.-Grămadă), maşina cu numere de înmatriculare expirate, la volanul căruia se afla Petru Cârjă, a fost înlocuită de un alt autoturism, condus de cumnatul acestuia.
Datele falsificate au fost folosite şi pentru emiterea autorizaţiilor de reparaţie şi a documentelor necesare despăgubirilor civile către societatea de asigurări.
Procurorii anchetatori sunt de părere că învârtelile penale ale lui Cârjă au fost făcute cu complicitatea poliţistului Grămadă, motiv pentru care i-au trimis pe cei doi, „la pachet”, pe mâna judecătorilor.
Cumnatul lui Petru Cârjă a scăpat de răspunderea penală, procurorii apreciind că acesta a fost nevoit să declarare în fals că el a comis accidentul cu pricina, dat fiind gradul de rudenie cu inculpatul, cât şi faptul că este angajat la firma fratelui acestuia şi, din punct de vedere financiar şi economic, depinde aceştia.
Agentul Gheorghe Grămadă a fost suspendat din funcţie de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, iar dacă va fi găsit vinovat de instanţele judecătoreşti, va fi destituit din poliţie.

 

Încă un poliţist din Broşteni, dat pe mâna judecătorilor

În luna aprilie a acestui an, un alt fost agent din cadrul Poliţiei Broşteni, Marius Cătălin Boboc (27 de ani) a fost trimis în judecată, fiind acuzat că, la 22 octombrie 2007, pe vremea când era om al legii, a luat Logan-ul de serviciu, în interes personal, şi s-a izbit cu maşina de marginea de beton a unei cişmele, pe raza localităţii.
După accident, agentul cu pricina, dat afară între timp din poliţie, s-a dus direct la domiciliu, abandonând maşina la faţa locului. Autoturismul poliţiei a suferit avarii estimate la circa 26.000 de lei.
Găsit în cele din urmă de colegii săi, poliţistul a refuzat să sufle în alcooltest şi să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ulterior, în faţa procurorilor, poliţistul a spus că, din cauza loviturii puternice la cap, nu îşi mai aminteşte împrejurările în care a ieşit din maşina boţită şi a ajuns la domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist trimis în judecată, pentru că a măsluit un accident rutier.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Poliţist trimis în judecată, pentru că a măsluit un accident rutier4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia trimis de
( 3 dec 2009, 12:54:13
daca am avia o lege a coruptiei nu ar mai exista atitia cazuri.nu umai in Brosteni se intimpla ci in toata tara condusa de basescu .pentru ca capii sunt hotii.cu siguranta
2.   Fac orice trimis de
( 4 dec 2009, 21:39:48
Asa se intampla. Fac orice pentru bani.Protejeaza hotii si pe toti cei de la care pot primi cate ceva. Asa sunt politistii, din pacate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei