Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alarmant

Gripa nouă a mai ucis doi suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Încă două persoane din judeţul Suceava au murit din cauza gripei noi, bilanţul total al deceselor prin gripă nouă înregistrate la nivelul judeţului nostru ajungând astfel la trei. Una dintre persoanele răpuse de virusul AH1N1 este o femeie de 36 de ani, din comuna Vicovu de Sus, care a murit într-o clinică din Iaşi, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01.00. A doua persoană moartă din cauza gripei noi se pare că este un bărbat de 37 de ani, din Fălticeni, care a decedat în după-amiaza zilei de ieri, tot într-un spital din Iaşi, unde se afla internat de luni.
Ana Mironescu, în vârstă de 36 de ani, din satul Laura, comuna Vicovu de Sus, suferea de obezitate şi se afla internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi încă de la începutul lunii noiembrie. Ea a fost prima persoană internată într-un spital ieşean în stare gravă după ce a fost diagnosticată cu virusul AH1N1. Înainte de a ajunge la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde şi-a dat ultima suflare, Ana Mironescu a mai trecut prin două spitale. Ea s-a internat prima oară la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticată cu insuficienţă respiratorie şi stare toxico-septică. După câteva zile de internare, timp în care starea de sănătate i s-a alterat vizibil, femeia a fost trimisă de către medicul infecţionist care o avea în grijă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, unde a fost diagnosticată cu gripă nouă şi de unde a fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din aceeaşi localitate. Pe toată perioada în care a fost spitalizată în judeţul vecin, Ana Mironescu a respirat doar cu ajutorul aparatelor.

 

Ana Mironescu va fi înmormântată duminică

Decesul femeii a fost confirmat ieri de rudele acesteia, care au arătat că moartea a survenit în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01.00.
„Medicii de la Iaşi au spus că avea o infecţie foarte puternică la plămâni şi virusul AH1N1. Azi (nr. – ieri) se face necropsia, iar duminică o vom înmormânta. Avea două fetiţe, una de şapte şi alta de zece ani”, a menţionat ieri, pentru Monitorul de Suceava, fratele femeii, Vasile Mironescu.
De precizat că medicii ieşeni nu exclud varianta ca femeia să se fi îmbolnăvit de gripă nouă în Ucraina, ţară în care circulă un virus mai rezistent, care dă forme grave de boală, având în vedere că provenea dintr-o zonă aflată aproape de graniţă, unde localnicii obişnuiesc să-şi facă majoritatea cumpărăturilor de la Cernăuţi. Ana Mironescu a susţinut, însă, că în ultima perioadă nu a călătorit în Ucraina şi nici în altă ţară.
A doua persoană moartă din cauza gripei de tip nou se pare că este un bărbat de 37 de ani, din Fălticeni, care a decedat în după-amiaza zilei de ieri, tot într-un spital din Iaşi. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, bărbatul nu avea afecţiuni cronice şi s-a prezentat iniţial la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a fost examinat de un internist. El a ajuns în triajul acestei unităţi sanitare luni, la ora 10.10, iar în urma investigaţiilor a fost diagnosticat cu insuficienţă respiratorie acută, viroză respiratorie şi bronho-pneumonie. Din cauza problemelor grave de respiraţie pe care le acuza, pacientul a fost trimis la Spitalul Suceava, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde a ajuns în jurul orei 13.30. Medicii suceveni care l-au preluat au suspicionat o infecţie cu virusul AH1N1, iar după ce l-au intubat l-au transferat la Iaşi, cu o ambulanţă. Aici, bărbatului i s-au recoltat probe de sânge şi salivă care au fost trimise spre analiză Institutului Cantacuzino din Bucureşti. Decesul a survenit în cursul zilei de ieri şi a fost confirmat de surse din rândul cadrelor medicale.

 

Încă şase cazuri de îmbolnăviri prin gripă nouă, în judeţ, în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătăţii a confirmat ieri, prin secretarul de stat dr. Adrian Streinu Cercel, apariţia a două cazuri noi de deces prin gripă cu virusul AH1N1, dar nu a oferit şi alte informaţii. Oficialii din MS au arătat că, în ţară, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă 168 de cazuri noi de gripă pandemică şi alte două decese, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 3.427, iar al deceselor la cinci.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în judeţul Suceava, în ultimele 24 de ore au mai fost înregistrate şase cazuri de gripă nouă, pe plan local bilanţul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 142. În judeţ, primul deces confirmat prin gripă nouă a fost înregistrat la un bărbat de 43 de ani, din Siret, care suferea de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. Bărbatul a murit pe data de 20 noiembrie, prin stop cardio-respirator, în timp ce era transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi. Streinu-Cercel a subliniat ieri că, până în prezent, în România nu au fost înregistrate mutaţii ale virusului şi că, din când în când, se fac teste pentru a se stabili dacă apar astfel de situaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gripa nouă a mai ucis doi suceveni.
 Vizualizări articol: 5938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Gripa nouă a mai ucis doi suceveni5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Deh trimis de
( 4 dec 2009, 00:27:35
Pazea ca vine Marinarul cu furtuna de pe mare de murim cu totii
2.   Abureala trimis de
( 4 dec 2009, 01:20:29
Chiar nu vedeti ca e panica gratuita?1 nu exista nici o gripa porcina, si daca sunteti un pic rezonabili vedeti ca sunt decese care se datoreaza unor complexe de boli. Locuiesc in America de Sud de mai bine de un an, prin voia Domnului, si am circulat cu avionul, am facut escale in mai multe tari din acest continent si din Europa, nu ne-am ferit de nimic, si uite ca e bine, dar vreau sa va spun ca la nivel planetar este ABUREALA, sunt viroze care apar de regula in anotimpul rece, care trebuie tratate bine, in functie de virus si de fiecare persoana in parte, iar doctorii trebuie sa aiba o scuza pt. anumite decese si uite ca au una buna...

Concluzia; feriti-va de raceala si gripa, tratati-va la timp si corect, si pastrati-va calmul.

3.   Bastante trimis de
( 4 dec 2009, 01:25:57
uytrew

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei