Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Zilele Naţionale ale Judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De câteva ori pe zi sunt întrebat cine va câştiga alegerile. Ultima oară când am dat în cafea se făcea că preşedinte va fi Mircea Geoană, iar ultima oară când am ghicit în stele, dar nu alea de pe umerii trădătorilor Anghel Iordănescu, Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, îmi ieşise că Traian Băsescu va rămâne la Palatul Cotroceni. Apoi am visat că Traian Băsescu va câştiga alegerile din judeţul Suceava. Va ieşi învingător pentru că a făcut-o şi-n turul I, fiindcă numele liderului PD-L, Gheorghe Flutur, îi spune destule şi profesorului de la Vatra-Dornei, şi credincioasei de la Izvoarele Sucevei, deoarece acesta ştie să-şi mobilizeze partidul în momentele importante, pentru că PSD-ul nu mai are forţa de pe vremuri din pricina loviturilor pe care i le-a dat la temelie PD-L-ul, fiindcă PNL-ul este subţire din punct de vedere organizatoric şi deoarece unii chiar cred că, dacă socrii lui Traian Băsescu locuiesc în cartierul sucevean Burdujeni Sat, asta înseamnă că la noi vor fi descărcate, periodic, butoaie cu lapte şi cu miere, şi caserole pline cu mici stropiţi cu muştar cu gust de cotlet de porc.
Ecuaţia electorală prezentă este foarte complicată, mai complicată cum n-a mai fost ea vreodată de când România a intrat în zodia democraţiei prost înţelese. Meciul se va juca până în ultima clipă, iar rezultatul depinde de cum se vor mişca echipele de campanie ale celor doi candidaţi rămaşi în cursă, de cum vor reuşi partidele să convingă electoratul să iasă din case, însă nu doar pentru a merge la Biserică, la cumetri şi la supermarketuri, şi de numărul celor care au înţeles că fraudarea votului se pedepseşte cu închisoarea, cel puţin teoretic. Nu mi-a ieşit nici în cafea, nici n-am visat şi nici cu stelele n-am stat de vorbă, dar cred că, indiferent de cine va câştiga alegerile de duminică, 6 decembrie, lucrurile în politica românească nu se vor potoli şi că scandalurile se vor ţine în continuare lanţ ca verigile lanţurilor cu care sunt legaţi la picioare cei mai periculoşi dintre infractori.
Astăzi, 1 Decembrie, este Ziua Naţională a României. Care Românie: a lui Traian Băsescu, a lui Mircea Geoană, a băbuţei care-şi vinde bibelourile din casa cea mare pentru a avea cu ce cotiza la Biserică, a bugetarului care a fost forţat să-şi ia concediu fără plată de bună voie şi nesilit de nimeni sau a studentului al cărui unic vis este acela de a-şi găsi de lucru în străinătate? Eu aş propune ca Ziua Naţională a României să fie Zilele Naţionale ale României şi să ţină tot anul, pentru ca toată lumea să fie mulţumită. De fapt, care Românie? România nu mai e decât un fel de judeţ al Uniunii Europene şi un teritoriu de care oamenii îşi aduc aminte doar în campaniile electorale datorită politicienilor care umblă cu tricolorul pe piept şi patriotismele în gură. România nu există decât în timpul alegerilor, iar frontierele României nu mai sunt cele trasate prin tratatele internaţionale, ci alea desenate de secţiile de votare amplasate în localităţile de graniţă ale acestui mare judeţ al Uniunii Europene căruia mulţi i-au sărit gardul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Naţionale ale Judeţului.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 14 voturi
Zilele Naţionale ale Judeţului3.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei