Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în topul celor mai bune 50 de filme ale anilor 2000

Joi, 3 Decembrie 2009 (14:16:18)

Lungmetrajul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, distins, în 2007, cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, a fost inclus în topul celor mai bune 50 de filme ale anilor 2000, alcătuit de A.V. Club, informează site-ul publicaţiei.

Filmul lui Cristian Mungiu s-a clasat pe locul 44, înaintea horrorului japonez semnat de Takeshi Miike "Audiţia" şi înaintea filmului "Brokeback Mountain: O iubire secretă", pentru care Ang Lee a fost recompensat cu premiul Oscar.

Pe primul loc în acest top s-a situat "Strălucirea eternă a minţii neprihănite/ Eternal Sunshine of the Spotless Mind", de Michel Gondry, cu Kate Winslet şi Jim Carrey în rolurile principale, urmat de "A 25-a oră", de Spike Lee, cu Edward Norton, şi "Va curge sânge", de Paul Thomas Anderson, pentru care Daniel Day-Lewis a primit un Oscar pentru interpretare.

Lungmetrajul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" spune povestea a două studente căministe, desfăşurată într-o singură zi din anul 1987, când Găbiţa (Laura Vasiliu), cu ajutorul Otiliei (Anamaria Marinca), caută să facă un avort - ilegal la acea vreme. Filmul a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a reuşit să obţină, în 2007, la Cannes, trofeul suprem din partea unui juriu prezidat de Stephen Frears.

Ulterior, "4,3,2" a obţinut numeroase premii internaţionale, printre care se numără: FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Presei Cinematografice) şi Premiul Educaţiei Naţionale din Franţa - tot la Festivalul de Film de la Cannes, FIPRESCI Grand Prix pentru cel mai bun film al anului 2007 - la Festivalul de Film de la San Sebastian, Hollywood Film Award, cel mai bun film şi cea mai bună actriţă (Anamaria Marinca) - la ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm, cel mai bun film european şi cel mai bun regizor european al anului - European Film Academy 2007, premiul pentru cel mai bun film străin şi premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov) - Los Angeles Film Critics Association, cel mai bun film străin - Chicago Film Critics Awards, cel mai bun film al anului 2007 - Times and Sunday Times Critics, cel mai bun film străin - Toronto Film Critics Association, cel mai bun film al anului 2007 - Flemish Film Critics Association şi cel mai bun film străin - Asociaţia Naţională a Criticilor de Film din SUA, Pelicula de Aur pentru cel mai bun film străin care a rulat în cinematografele poloneze în 2007 şi cel mai bun film străin - Vancouver Film Critics, premiul BBC Four World Cinema şi premiul Goya pentru cel mai bun film european.

Lungmetrajul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus recent, pe poziţia a 14-a, într-un top al celor mai bune 100 de filme ale ultimilor 10 ani realizat de revista The Times, devansând producţii celebre precum "Va curge sânge" şi "Milk", de Gus Van Sant. Totodată, publicaţia Hollywood Reporter a inclus "4,3,2" în topul celor mai bune 10 filme ale ultimului deceniu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în topul celor mai bune 50 de filme ale anilor 2000.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în topul celor mai bune 50 de filme ale anilor 20000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei