Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal la CNA-acuzaţii de partizanat politic, jigniri, între Constantin Duţu-Narcisa Iorga

Joi, 3 Decembrie 2009 (14:56:25)

Doi dintre membrii CNA, Constantin Duţu şi Narcisa Iorga, s-au certat "ca la uşa cortului" în şedinţa de joi a Consiliului, acuzându-se de partizanate politice, şi s-au jignit, în cele din urmă Duţu spunându-i lui Iorga "Nu ţi-e ruşine, otravă nenorocită" şi ameninţând-o că o să cheme poliţia.

Scandalul între Constantin Duţu şi Narcisa Iorga a izbucnit în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce membrii Consiliului nu s-au înţeles cu privire la aplicarea unei sancţiuni în cazul unei televiziuni locale, în urma unei sesizări a PD-L primite de CNA.

Narcisa Iorga a susţinut încă de la începutul şedinţei că ea nu va vota niciuna dintre sancţiunile propuse pentru a fi aplicate, pentru că nu se votează cu aceeaşi unitate de măsură pentru toţi radiodifuzorii.

Pe de altă parte, Constantin Duţu a solicitat încă din prima parte a şedinţei să se analizeze o declaraţie făcută miercuri seară de Narcisa Iorga, care a acuzat CNA de politizare.

La un moment dat a izbucnit rapid conflictul între Constantin Duţu şi Narcisa Iorga, cu un schimb de replici între cei doi, iar Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a suspendat imediat şedinţa Consiliului. Acest lucru nu a potolit însă replicile, acuzaţiile şi ameninţările dintre cei doi membri ai CNA.

Astfel, Constantin Duţu i-a reproşat Narcisei Iorga că "a politizat tot" şi că "îşi bate joc" de CNA. El a precizat că a încercat să o ajute pe Narcisa Iorga.

La rândul său, Narcisa Iorga i-a răspuns că nu are nevoie de ajutorul lui. "Sunteţi un politruc, nu am nevoie de susţinerea dumneavoastră. Aţi fost parlamentar PRM şi sunteţi în continuare un politruc. Aţi fost parlamentar PRM, să trăiţi!", a spus Narcisa Iorga, care l-a numit pe Constantin Duţu - "nenea Duţu".

Acest lucru l-a înfuriat pur şi simplu pe Constantin Duţu, care i-a spus Narcisei Iorga că face "numai scandal". "Faceţi ce vreţi, eu vă jur că nu am niciun interes politic", a spus Duţu, care, foarte agitat fiind, dădea să se apropie de Narcisa Iorga, fiind oprit "insistent" de către Ioan Onisei, vicepreşedinte al Consiliului, şi de către Gelu Trandafir, membru al CNA.

Acest fapt a făcut-o pe Narcisa Iorga să-l întrebe pe Constantin Duţu: "Vreţi să mă bateţi? (...) V-am stricat interesele? Aţi pus parlamentarii împotriva mea, ăia PNL, cu care sunteţi în alianţă? Vă menţineţi ameninţarea că faceţi note informative?", fapt care l-a făcut pe Duţu să răbufnească - "Să se astâmpere cucoana asta, că eu chem poliţia".

"Dumneavoastră aţi pus-o pe doamna să vină cu pachetul?", a continuat Narcisa Iorga. Ea a făcut referire la faptul că o fostă colaboratoare a OTV a acuzat-o pe Narcisa Iorga, membru al CNA, într-o petiţie, că ar fi primit "şpagă" de la postul condus de Dan Diaconescu, însă Iorga a declarat, miercuri, că a returnat postului OTV un pachet primit de secretara ei, în timp ce reprezentului postului TV la CNA a negat că i-ar fi dat un cadou Narcisei Iorga.

A urmat un alt schimb de jigniri. "Nu îţi e ruşine, politrucă nenorocită? Nu mă calci tu pe mine în picioare, care eşti nimeni în ţara asta", a spus Constantin Duţu. "Eu mă jur că nu am niciun interes politic. Să se astâmpere cucoana asta, că eu chem poliţia", a spus Constantin Duţu.

"Eşti un politruc", a spus, în schimb, Narcisa Iorga.

"Tu eşti o mizerie, o otravă nenorocită. Sunt un om bogat şi un om cu nume (...) Să-ţi fie ruşine, politrucă nenorocită, sunt maestru emerit al artei (...) Pleci de aici, nu mai ai ce mânca nicăieri. Eu sunt un om bogat (...)", a spus Constantin Duţu, ridicând foarte mult tonul.

"Cum v-aţi făcut averea?", l-a întrebat Iorga, în timp ce Duţu ieşea din sala de şedinţe.

"Nu îţi e ruşine, otravă nenorocită", a spus Constantin Duţu, reîntorcându-se în sala de şedinţe.

Ulterior, Constantin Duţu a părăsit sala de şedinţe, în timp ce Narcisa Iorga a rămas alături de presă, în sală.

După circa 10 minute, Constantin Duţu s-a întors în sala de şedinţe şi a făcut precizarea pentru presă: "Nu sunt membru al niciunui partid, am fost trimis aici de Senatul României, Văcăroiu (Nicolae Văcăroiu, n.r.), plus poetul Păunescu (Adrian Păunescu, n.r.)".

Ulterior, şedinţa de joi a CNA a fost suspendată.

Constantin Duţu este membru al CNA din 2006. El a fost numit membru al CNA de Parlamentul României, la propunerea Camerei Deputaţilor. Totodată, Duţu a fost membru al PRM şi vicepreşedinte al Comisiei Camerei Deputaţilor pentru Cultură, Artă şi Mass-Media.

Narcisa Iorga este membru al CNA din 2008. Ea a fost Şefa Biroului de presă al PDL, ajungând membru al CNA la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

PNL a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că ia act "cu îngrijorare" de informaţiile vehiculate în ultimele zile cu privire la implicarea Narcisei Iorga, membru al CNA, în campania candidatului Traian Băsescu, menţionând că va solicita întrunirea comisiilor parlamentare de cultură pentru a discuta acest caz.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris, pe blogul său, că "Narcisa Iorga, membru în conducerea CNA, sună la televiziuni ca parte a staff-ului preşedintelui Traian Băsescu, acolo unde funcţionează de fapt, între două şedinţe CNA". De asemenea, Tolontan a relatat că Narcisa Iorga i-ar fi cerut, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, să vină la şedinţa CNA în care urma să se discute despre dezvăluirea jurnalistului privind favorizarea lui Mircea Geoană în comentariul TVR al unui meci de Champions League.

"Era îngrijorată că oameni din CNA, a dat exemplul preşedintelui Răsvan Popescu, vor încerca să-l apere pe Sassu de la TVR", precizează Tolontan.

La rândul său, Narcisa Iorga a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu face parte din staff-ul lui Traian Băsescu, candidatul PDL la Preşedinţie, şi că ia act "cu profundă îngrijorare" faţă de modul în care PNL "face presiuni" asupra sa, pornind doar de la "informaţii vehiculate în ultimele zile".

"Nu fac parte din staff-ul domnului Traian Băsescu, am precizat acest fapt încă de ieri, 1 decembrie, pe blogul domnului Tolontan (Cătălin Tolontan, n.r.), care a publicat această apreciere subiectivă. Şi eu «iau act cu profundă îngrijorare» faţă de modul în care un partid politic face presiune asupra mea, în calitatea de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, pornind doar de la «informaţii vehiculate în ultimele zile» ale unei campanii electorale incorect reflectate în audiovizual", a declarat pentru MEDIAFAX Narcisa Iorga.

Ea a precizat că, dacă va fi invitată la comisiile parlamentare, va răspunde "cu mult respect şi fără nicio rezervă".

"Dacă voi fi invitată la comisiile parlamentare, voi răspunde cu mult respect şi fără nicio rezervă. Voi prezenta în faţa domnilor parlamentari modul în care eu am acţionat în sensul aplicării legislaţiei audiovizuale, precum şi modul duplicitar în care CNA adoptă, prin votul majorităţii din cei 11 membri, decizii de sancţionare diferită pentru cazuri similare de încălcare a legislaţiei. Această realitate mi-o explic doar prin politizarea excesivă a votului şi îmi exprim speranţa ca Parlamentul, sub controlul căruia se află CNA, va interveni pentru stoparea acestor practici", mai spune Narcisa Iorga.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este compus din 11 membri, potrivit articolului 11, alineatul 1 din Legea audiovizualului. Membrii CNA sunt numiţi de Parlament, la propunerea Senatului (3 membri), a Camerei Deputaţilor (3 membri), preşedintelui României (2 membri) şi a Guvernului (3 membri). Durata mandatului membrilor Consiliului este de 6 ani, iar numirea acestora se face eşalonat, în funcţie de expirarea mandatului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului are, în prezent, următoarea componenţă: Răsvan Popescu - preşedintele CNA, Ioan Onisei - vicepreşedinte, Constantin Duţu, Dan Grigore, Narcisa Iorga, Mihai Mălaimare, Christian Mititelu, Gelu Trandafir, Cristina Trepcea, Grigore Zanc - membri şi Attila Szasz - membru supleant.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal la CNA-acuzaţii de partizanat politic, jigniri, între Constantin Duţu-Narcisa Iorga.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scandal la CNA-acuzaţii de partizanat politic, jigniri, între Constantin Duţu-Narcisa Iorga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei