Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA: PD-L acuză Antena 3 că nu a primit reprezentanţii partidului la dezbaterile electorale

Joi, 3 Decembrie 2009 (14:11:40)

PD-L a sesizat CNA cu privire la faptul că Antena 3 a decis "în mod arbitrat ca PD-L să nu aibă reprezentanţi în cadrul dezbaterilor electorale" difuzate de postul TV în perioada campaniei electorale pentru Preşedinţie.

PD-L a trimis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o sesizare prin care acuză Antena 3 că nu i-a primit pe reprezentanţii partidului, care-l susţine pe Traian Băsescu la Preşedinţie, la dezbaterile electorale difuzate de acest post în campania pentru alegerea preşedintelui României.

"PD-L a trimis pe perioada campaniei electorale numeroase sesizări referitoare la imparţialitatea postului Antena 3, sancţionate de instituţia dumneavoastră, în şedinţe publice, cu amenzi. Considerăm că postul de televiziune Antena 3 şi-a asumat aceste sancţiuni, sub formă de amendă, dat fiind faptul că reprezentanţii PD-L desemnaţi să reprezinte partidul în emisiuni de dezbatere nu au fost agreaţi, sub diverse forme", se arată în sesizarea PD-L, semnată de Sulfina Barbu, deputat PD-L, şi coordonator politic - comunicare PD-L.

Potrivit sesizării PD-L, "la data de 24 noiembrie, Antena 3 ne-a solicitat printr-un fax să trimitem un reprezentant, însă cel desemnat, domnul Valeriu Stoica, nu a primit acceptul postului, din considerente pe care Antena 3 nu le-a precizat".

"Totodată, la data de 30 noiembrie, PD-L l-a desemnat pe domnul Adriean Videanu să reprezinte poziţia partidului în emisiunea "Ştirea zilei", moderată de doamna Gabriela Vrânceanu Firea. Şi în cazul acesta, reprezentantul PD-L nu a fost agreat de producătorul emisiunii", se spune în sesizarea PD-L.

Sesizarea face trimitere şi la săptămâna 23 - 27 noiembrie, când, "în urma solicitărilor oficiale ale PD-L prin care s-a cerut spaţiu pe toate tronsoanele de dezbatere, postul Antena 3 a invitat reprezentanţi democrat-liberali doar pentru emisiunile matinale".

"Pentru dezbaterile de la orele 16.00 - 23.00 nu au fost solicitaţi participanţi ai PDL, cu o excepţie, ziua de 24 noiembrie, când liderul desemnat să reprezinte partidul la emisiunea "Ştirea zilei", Valeriu Stoica, a fost respins. Pentru a dovedi toată deschiderea faţă de postul Antena 3, PD-L şi-a desemnat reprezentanţi în datele de 1 şi 2 decembrie, respectiv pe Cristian Boureanu şi pe Theodor Stolojan, în urma solicitărilor punctuale ale producătorilor emisiunilor "Sinteza zilei" şi "Ştirea zilei"", se spune în sesizarea PD-L.

Totodată, Partidul Democrat Liberal îşi exprimă "profundul regret" faţă de poziţia televiziunii Antena 3, care, "ocolind prevederile legale", precum şi deciziile luate de CNA "a decis în mod arbitrat ca PD-L să nu aibă reprezentanţi în cadrul dezbaterilor electorale".

Totodată, PD-L îi solicită lui Răsvan Popescu să aducă în atenţia şedinţei de joi, 3 decembrie, "acest aspect extrem de grav, care încalcă nu numai principiile de echilibru şi imparţialitate, dar aduce atingere şi lezează profund interesele electoratului nostru".

CNA va analiza, în şedinţa de joi, 3 decembrie, sesizarea PD-L.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA: PD-L acuză Antena 3 că nu a primit reprezentanţii partidului la dezbaterile electorale.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNA: PD-L acuză Antena 3 că nu a primit reprezentanţii partidului la dezbaterile electorale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei