Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costel Caraş: Băsescu ne-a promis că discută cu Guvernul să primim toţi banii

Miercuri, 28 Octombrie 2009 (17:59:00)

Liderul de sindicat Costel Caraş i-a anunţat pe protestatarii din faţa sediului Administraţiei prezidenţiale că, în timpul întâlnirii avute cu şeful statului, acesta a promis că în noaptea de miercuri spre joi va discuta cu Guvernul şi BNR pentru ca fermierii să-şi ia subvenţia aproape întreagă.

La ieşirea de la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, liderul Sindicatului crescătorilor de taurine, Costel Caraş, s-a urcat pe o maşină şi, cu ajutorul unei portavoci, s-a adresat colegilor manifestanţi.

"Acum avem promisiunea să primim 200 de lei de fiecare vită şi 15 lei de oaie. Domnul preşedinte ne-a promis că în această noapte discută cu Guvernul, cu Banca Naţională, şi caută următoarea soluţie: să ne dea toţi banii şi, până în februarie, să plătim noi dobânda. Adică în loc de 570 de lei de vacă să primim 530-540 de lei", le-a spus Caraş manifestanţilor aflaţi în faţa Palatului Cotroceni.

Caraş i-a anunţat pe cei prezenţi la pichet că preşedintele şi-a manifestat dorinţa de a le adresa personal câteva cuvinte, întrebându-i pe protestatari dacă doresc acest lucru. După ce a primit un "Da" hotărât, Caraş le-a pus în vedere participanţilor la protest să nu-l huiduie pe Traian Băsescu atunci când acesta va apărea.

La momentul transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu era aşteptat să iasă din Palatul Cotroceni pentru a se întâlni cu fermierii protestatari.

Câteva sute de fermieri s-au adunat, miercuri dimineaţă, în faţa sediului Ministerului Finanţelor, numărul lor ajungând la 1.300 pe parcursul zilei. Crescătorii de taurine s-au îmbrâncit în câteva rânduri cu jandarmii care asigură ordinea la Ministerul Finanţelor, protestele degenerând atunci când aceştia au încercat să ridice un fermier.

Sindicaliştii au discutat cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, dar pentru că negocierile nu au dus la niciun rezultat, o parte a plecat spre Palatul Cotroceni, pentru continuarea protestelor.

Aproximativ 500 de crescători de taurine au protestat violent, miercuri după-amiază, în faţa Palatului Coroceni, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor. Aceştia au încercat fără succes să forţeze cordonul de jandarmi.

Intrarea liderilor lor la discuţii la Palatul Cotroceni i-a temperat pe sindicalişti. Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine i-a anunţat pe sindicalişti că liderii lor vor cere la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu să li se dea banii până în alegeri.

După ce vor picheta Palatul Cotroceni, sindicaliştii se vor întoarce la Ministerul Finanţelor, unde intenţionează să rămână peste noapte. Ei au aprobare pentru a înnopta, în maşini, în faţa Ministerului Finanţelor atât în noaptea de miercuri spre joi, cât şi în cea de joi spre vineri. Crescătorii de taurine au aprobare de pichet pentru trei zile, între orele 9.00 şi 20.00.

Un alt protest, organizat de Federaţia Agrostar şi la care au participat peste 200 de crescători de oi şi capre, a avut loc miercuri, între orele 11.00 şi 14.00, la sediul Ministerului Agriculturii.

Prima rundă de negocieri dintre fermierii afiliaţi la Agrostar şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii s-a încheiat, discuţiile urmând să fie reluate după şedinţa de Guvern în care ministrul interimar Radu Berceanu va prezenta problemele sindicaliştilor, potrivit promisiunii făcute acestora.

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, le-a propus sindicaliştilor în timpul discuţiilor de la minister plata subvenţiei în trei tranşe, însă această soluţie nu a fost acceptată. În aceste condiţii, Berceanu a promis că va prezenta în Guvern mandatul protestarilor, urmând ca negocierile cu aceştia să fie reluate după ora 18.00.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costel Caraş: Băsescu ne-a promis că discută cu Guvernul să primim toţi banii.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costel Caraş: Băsescu ne-a promis că discută cu Guvernul să primim toţi banii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei