Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Geoană poate vorbi despre deturnări de fonduri la Agricultură doar dacă este prostănac

Miercuri, 28 Octombrie 2009 (16:18:28)

Persoane care vor să ajungă preşedinte, ca Mircea Geoană, nu îşi pot permite să lanseze afirmaţii fără acoperire privind deturnări de fonduri, a declarat ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, arătând că poate accepta asemenea declaraţii doar gândindu-se că sunt făcute de un "prostănac"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a acuzat, miercuri, la Botoşani, pe ministrul Radu Berceanu că a deturnat către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Turismului fondurile pentru subvenţia pentru crescătorii de animale, susţinând că acesta este motivul protestului fermierilor.

În replică, Radu Berceanu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, că liderul PSD umblă prin ţară şi face declaraţii de campanie electorală.

"Îmi pare foarte rău că nu se interesează ceva mai corect despre realităţile acestor lucruri, pentru că referitor la ce bani sunt în Ministerul Agriculturii şi până astăzi, când vorbim, oricine poate să facă oricând o verificare şi nu să vorbească după ureche, pentru că atunci chiar că îmi închipui că este prostănac. Dumnealui îl are pe Văcăroiu la Curtea de Conturi şi poate oricând să fac un control la Ministerul Agriculturii şi să vadă dacă anul ăsta vreodată a plecat în altă parte vreun leu din ce a avut alocat Ministerul Agriculturii, de când sunt eu interimar", a spus Berceanu.

El a amintit că ministerul de resort a beneficiat de 160 milioane lei de la Fondul de Rezervă şi de credit contractat de la Trezorerie.

"Eu cred că oameni care vor să ajungă preşedintele României nu îşi pot permite să facă astfel de afirmaţii, chiar dacă le fac nu ştiu unde, la Botoşani. Îmi dau seama că vrea să incită oamenii ăştia aşa, să creadă că eu m-am dus acolo ca să iau banii de la Agricultură şi să îi duc la Transporturi. În primul rând că lucrurile acestea nu se pot face aşa cum îşi închipuie dânsul, fără să afle nimeni. Aici sunt hotărâri de guvern, banii eventual ar trebui să ajungă în Fondul de Rezervă, se publică în Monitorul Oficial. Deturnarea de fonduri este o afirmaţie foarte gravă pe care nu o accept decât prin prisma faptului că un prostănac poate să facă şi astfel de declaraţii. Altfel nu cred că este chiar posibil ca cineva să se joace cu astfel de cuvinte", a adăugat Berceanu.

Crescătorii de animale protestează, miercuri, la Ministerul Finanţelor, la Ministerul Agriculturii şi la Palatul Cotroceni faţă de neacordarea subvenţiilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Geoană poate vorbi despre deturnări de fonduri la Agricultură doar dacă este prostănac.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Geoană poate vorbi despre deturnări de fonduri la Agricultură doar dacă este prostănac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei