Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Băsescu spune că fratele său a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în alta

Vineri, 21 August 2009 (19:53:22)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Eforie Sud, că fratele său a semnat pentru a fi asociat într-o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă, şeful statului precizând că nu este acelaşi număr de firmă ca cel care a fost înregistrat, deşi a fost introdus în acţionariat.

"Nu retractez nici scuzele pe care le-am adresat public, nimic din ce am declarat. Dar sunt nişte inadvertenţe. Am făcut declarat pe ce am văzut, fiind la Vaslui şi la Botoşani. Spre exemplu, a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă. Eu vă dau nişte elemente pe care le am. Am primit copia după documentele pe care el le-a semnat şi nu este acelaşi număr de firmă ca cel care a fost înregistrat, deşi a fost introdus în acţionariat", a precizat Băsescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit preşedintelui Băsescu, un acţionar, "în mod paradoxal şi foarte interesant", se duce la televizor şi primul lucru pe care-l are de spus este că trebuie să-l ia pe fratele său ca să ajungă mai uşor la Cotroceni.

"Mai sunt lucruri interesante cu această firmă, care întâmplător a ieşit de la Registrul Comerţului acum două zile şi imediat a fost prezentată la televiziune. Dar rămâne tot ce-am spus. Totul este valabil. Dar aceste lucruri interesante nu ştiu în ce categorie să le pun. Fratele meu a semnat pentru o firmă cu aceeaşi acţionari şi este înregistrat într-o firmă care poartă alt nume. Nici el nu mai ştie din ce să iasă, pentru că firma pentru care a semnat nu este înregistrată la Registrul Comerţului şi s-au schimbat primele pagini la documentul semnat de el", a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a spus că se va întâlni cu siguranţă cu fratele său pentru că vrea să clarifice în ce condiţii a ajuns într-o astfel de firmă.

"În mod categoric, firma care a ieşit de la Registrul Comerţului acum două zile, nu ştiu exact dacă a fost alaltăieri sau ieri, n-a avut timp să facă niciun fel de afaceri. Nu ştiu în ce condiţii s-a întâlnit cu oameni cu nume atât de sonore din afacerile cu armament", a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă mai are şi alte sfaturi pentru fratele său, Traian Băsescu a spus: "I le dau eu".

Mircea Băsescu este asociat în firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL cu fiica fostului şef al Romarm Aurel Cazacu şi cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie, care a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL a fost înfiinţată în 4.2.2009 şi are sediul declarat în Voluntari, pe strada Emil Racoviţă, nr.70, bloc Vila 33, însă există menţiunea "sediu expirat".

Acţionarii firmei sunt Oiţă Romeo, Sandu Ion-Eftimie, Mircea Băsescu, Geamănu-Grigore-Andrei-Cristian şi Cazacu Maria Cristina. Oiţă, Geamănu şi Mircea Băsescu deţin câte 30% din acţiuni, iar ceilalţi doi asociaţi câte 5%.

Sandu Ion Eftimie a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat. Cazacu Maria Cristina are 22 de ani, este fiica lui Aurel Cazacu, în prezent director în Ministerul Economiei.

Obiectul principal de activitate este "activităţi de consultanţă şi management". Obiectele secundare de activitate sunt "intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.", intermedieri în comerţul cu produse diverse, servicii de reprezentare media, comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, activităţi ale tur-operatorilor, activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor, alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică, activităţi ale agenţiilor turistice, activităţi de design specializat, activităţi ale agenţiilor de publicitate, activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării.

Presa a relatat despre această firmă, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerând că ar putea fi implicată în diverse contracte militare şi că ar fi un conflict de interese, dat fiind că şeful statului conduce CSAT.

Vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că a cerut Corpului de Control al ministerului să verifice informaţiile despre Aurel Cazacu, director în cadrul instituţiei, după ce presa a relatat despre asocierea fiicei acestuia într-o firmă, alături de Mircea Băsescu şi de oameni de afaceri.

Traian Băsescu i-a cerut fratelui său să se retragă din firmă. De asemenea, Cazacu a anunţat că şi fiica sa se va retrage din Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL.

Omul de afaceri Romeo Oiţă, asociat cu fratele şefului statului în Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Mircea Băsescu şi Maria Cazacu au semnat actele de ieşire din firmă, despre care a spus că nu are ca scop activităţi militare.

"Mircea Băsescu a semnat dimineaţă actele. Fiica domnului Cazacu le-a semnat de asemenea în cursul după-amiezii", a declarat Oiţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu spune că fratele său a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în alta.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Traian Băsescu spune că fratele său a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în alta1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))))))))))))))) trimis de
(22 aug 2009, 13:02:26
Ce se naste din pisica ........ soareci mananca....domnule basescu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei