Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confederaţia "Cartel Alfa" cere preşedintelui să se întâlnească cu reprezentanţii SNPPC

Vineri, 21 August 2009 (16:01:51)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" cere preşedintelui Traian Băsescu să îşi respecte cuvântul dat şi să se întâlnească cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI.

"Cartel Alfa" arată, într-un comunicat de vineri, că "un consilier prezidenţial care provine de la sindicatul Meridian încearcă să promoveze o structură sindicală nereprezentativă" şi de aceea cer preşedintelui să se întâlnească cu reprezentanţii SNPPC.

"Nu există nicio «luptă pentru imagine şi putere a liderilor sindicali de la Interne», cum greşit s-a înţeles şi interpretat de către unii reprezentanţi ai mass-media, argument care a stat şi la baza deciziei Preşedintelui României de a amâna întâlnirea cu liderii SNPPC", se precizează în comunicatul confederaţiei sindicale.

Reprezentanţii "Cartel Alfa" arată că cei care au manifestat în perioada 17-21 august au fost numai poliţiştii care sunt membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, SNPPC fiind reprezentantul intereselor a peste 50.000 de poliţişti.

"Numai cu liderii SNPPC a vorbit preşedintele când a participat la mitingul poliţiştilor pe data de 19 august. Numai liderilor SNPPC le-a adresat invitaţia de a participa la o întâlnire cu şeful statului. Numai întâlnirea cu liderii SNPPC a figurat pe agenda şefului statului, după cum probează inclusiv anunţul programului preşedintelui Traian Băsescu postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale", se mai arată în documentul citat.

Potrivit confederaţiei sindicale, în aceste condiţii, programul oficial al preşedintelui Traian Băsescu a fost "bulversat de un fals lider de sindicat", care reprezintă "o structură nereprezentativă ce are mari probleme cu Justiţia".

Liderii SNPPC au refuzat să participe la întrevederea cu şeful statului pentru a nu compromite o discuţie serioasă, bazată pe principiile legalităţii, a precizat sursa citată.

Totodată, "Cartel Alfa" susţine că nu din cauza SNPPC s-a produs "o confuzie de nepermis la un asemenea nivel al responsabilităţii în stat".

"Consilierul prezidenţial pentru apărare, cel care a recunoscut de altfel confuzia creată, pentru care le-a cerut şi scuze membrilor SNPPC, Iulian Fota, provine exact din rândurile Meridian, organizaţie în care este inclusă şi Pro Lex - ai cărui lideri s-au prezentat la Palatul Cotroceni, joi, deşi nu au fost invitaţi de şeful statului - şi încearcă, este evident pentru oricine, să promoveze o structură sindicală nereprezentativă", se mai arată în documentul citat.

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii sindicatelor din poliţie, care trebuia să aibă loc joi, la Palatul Cotroceni, s-a anulat deoarece reprezentanţii SNPPC nu au fost de acord ca la discuţii să participe şi liderii Sindicatului "Pro Lex".

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, declara, joi, la Cotroceni, că reprezentantul Preşedinţiei, consilierul pe probleme de apărare Iulian Fota, a transmis sindicaliştilor "Pro Lex" că întâlnirea s-a anulat şi urmează să fie reprogramată, deoarece reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual nu au fost de acord ca la discuţie să participe cele două organizaţii, împreună.

La întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc la Cotroceni s-au prezent, de asemenea, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. Întâlnirea va fi reprogramată.

Poliţiştii afiliaţi la SNPPC au protestat, de luni până miercuri, în Capitală, cerând fonduri pentru plata orelor suplimentare, revitalizarea sistemului de siguranţă publică, parte a sistemului de securitate naţională, reducerea deficitului de 8.000 de poliţişti din sistemul de siguranţă publică, asigurarea fondurilor necesare pentru o desfăşurare corectă şi reanalizarea coeficienţilor de ierarhizare.

Miercuri, după ce preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe reprezentanţii sindicaliştilor SNPPC la discuţii, organizaţia sindicală a anunţat că suspendă protestele. Sindicaliştii SNPPC aveau autorizaţie de protest până vineri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confederaţia \"Cartel Alfa\" cere preşedintelui să se întâlnească cu reprezentanţii SNPPC .
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confederaţia \"Cartel Alfa\" cere preşedintelui să se întâlnească cu reprezentanţii SNPPC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei