Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea "Spiru Haret", obligată să înceteze şcolarizarea pentru învăţământ la distanţă

Ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la "Spiru Haret" a fost publicată, ieri, în MO, astfel că universitatea este obligată să înceteze şcolarizarea la această formă pentru toate specializările sau programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate.
Ordonanţa Guvernului privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial (MO) nr. 581, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) într-un comunicat.
Potrivit acestui document, începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei, Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, înfiinţată prin Legea 443/2002, încetează şcolarizarea pentru toate specializările, programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate la forma de învăţământ la distanţă, precizează MECI.
De asemenea, ordonanţa mai prevede că în primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea "Spiru Haret" trebuie să înceapă procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii.
Universitatea "Spiru Haret" va fi monitorizată special pe o perioadă de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.
Pe perioada monitorizării, instituţia de învăţământ superior va organiza examenele de licenţă potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.
Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" la specializarea de Drept, cu o durată de trei ani şi cu 180 de credite au dreptul de a-şi completa studiile la patru ani şi cu 240 de credite la specializări sau programe de licenţă de drept acreditate, se mai arată în comunicatul MECI.
Studenţii ciclului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 la specializări sau programe de studii organizate la forma de învăţământ la distanţă au dreptul să îşi continue studiile la specializările sau programele de studii autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.
De acest drept beneficiază şi studenţii ciclului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 la specializări sau programe de studii organizate la forma frecvenţă redusă.
"Tuturor absolvenţilor care susţin şi promovează examenul de licenţă în condiţiile prezentei ordonanţe li se recunoaşte diploma obţinută de către MECI", precizează sursa citată.
Totodată, în şedinţa de Guvern de miercuri a fost aprobată o hotărâre de completare a HG 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor sau programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu.
Acest document conţine şi specializările şi programele de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu la Universitatea "Spiru Haret", exclusiv forma de învăţământ de zi şi frecvenţă redusă.
Universitatea "Spiru Haret" poate organiza, în anul universitar 2009-2010, cursuri la 31 de facultăţi şi 52 de specializări, doar la forme de zi sau cu frecvenţă redusă. Majoritatea specializărilor au 180 de credite, cu excepţia Facultăţii de Drept şi a specializării Drept de la facultăţile din Braşov, Constanţa, Craiova şi Râmnicu Vâlcea (240), a Facultăţii de Medicină Veterinară (360) şi a Facultăţii de Arhitectură (360), au precizat sursele citate.
Din cele 52 specializări de la facultăţile Universităţii "Spiru Haret" autorizate sau acreditate provizoriu, 34 pot organiza doar cursuri de zi, celelalte 18 având atât formă de învăţământ de zi, cât şi cu frecvenţă redusă, potrivit aceloraşi surse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea \"Spiru Haret\", obligată să înceteze şcolarizarea pentru învăţământ la distanţă.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea \"Spiru Haret\", obligată să înceteze şcolarizarea pentru învăţământ la distanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei