Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prim-ministrul Emil Boc: "Mi-a plăcut mai mult munca de primar! "

Vineri, 21 August 2009 (16:01:22)

Premierul Emil Boc a declarat vineri, cu prilejul vizitării şantierului de reabilitare termică a unui bloc din sectorul 2, că i-a plăcut mai mult munca de primar, pentru că într-o astfel de funcţie putea lua decizii direct, iar rezultatul se vedea mult mai repede.

Primul-ministru a vrut să vadă la faţa locului modul în care se derulează reabilitarea unui bloc de la intersecţia Bulevardului Tei cu Bulevardul Domna Ghica, ţinând cont că Guvernul a alocat 360 milioane de euro pentru programul naţional de reabilitare termică a blocurilor.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a ţinut să îi "raporteze" premierului că proiectul are unul dintre cele mai mici costuri de execuţie din ţară, respectiv 68 euro pe metrul pătrat, astfel încât, pentru un apartament de 2 camere, locatarii plătesc 707 euro, pentru 3 camere - 897 euro, iar pentru 4 camere - 1006 euro.

Boc a dorit să cunoască însă şi părerea benficiarilor, iar câţiva locatari i-au spus că, după izolarea termică, în apartamente este mai răcoare şi nu se mai simte aşa de tare căldura verii.

"Eu ştiu, că la Cluj stau la etajul patru şi când îi vară sunt terminat... şi plafonul de sus... e o căldură de numa’, numa’ ", le-a spus premierul bucureştenilor din cartierul Tei, arătând totodată că la Cluj sunt mai multe blocuri cu patru etaje şi nu aşa de multe cu zece.

Ca fost edil-şef al Clujului, Boc i-a împărtăşit din propria experienţă şi primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, atrăgându-i atenţia că e important să lase în urmă lucuri care se văd şi care sunt bine realizate, precum reabilitarea termică a unui bloc.

"Cu asta rămâne un primar, asta rămâne în urma lui! Restul sunt poveşti! Ca primar asta e important: că rămân lucruri în urma lui, că rămân lucruri făcute bine!", i-a spus Boc lui Onţanu.

Premierul nu a evitat chiar să facă o comparaţie între munca sa actuală şi cea de primar, exprimându-şi în mod evident preferinţa pentru cea din urmă.

"Mi-a plăcut mai mult munca de primar! Ai decizia directă, vezi rezultatul şi poţi mult mai uşor de la idee la realizare să ajungi", a declarat primul-ministru.

Dacă l-a lăudat pe Onţanu pentru eficienţă, Boc i-a atenţionat însă cu acest prilej pe primarii care nu au reuşit să organizeze la timp licitaţiile pentru proiectele de investiţii.

"Ceilalţi din ţară trebuie să înţeleagă acelaşi lucru: fac planurile, organizează licitaţiile, primesc bani, cei care pleacă în vacanţă nu vor primi bani!", a avertizat premierul.

Acesta s-a declarat nemulţumit de faptul că Guvernul a cheltuit până la sfârşitul lunii iulie 4 miliarde de euro din banii alocaţi pentru investiţii în 2009, reprezentând 45% din suma alocată de la buget, dar autorităţile locale nu au folosit decât 15-17% din fonduri.

Premierul Boc declara săptămâna trecută, la postul public de televiziune, că a venit în această funcţie de la Cluj-Napoca, unde era primar şi simte ca nu s-a mişcat nimic de şapte luni de când s-a instalat Guvernul.

"Am făcut toate lucrurile aşa, ardeleneşte, să stabilim termene, să le punem apoi în aplicare. (..) Iată că suntem în coaliţie şi nu am reuşit pe nişte lucruri importante să luăm deciziile pe care le puteam lua definitiv, prin Parlament. Am avut toată disponibilitatea şi buna credinţă şi nimeni nu mă poate acuza că nu am avut, dar acum trebuie să finalizăm cu decizii", a spus Boc.

Acesta a adăugat că din punctul său de vedere, scaunul de premier nu este pe viaţă şi dacă nu poate impune cele patru legi ale reformei prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament va lăsa pe alţii să facă treabă.

"Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă, am venit cu bună credinţă de la Cluj să fac treabă. Nu se poate, asta este, las pe alţii să facă treaba, dar vreau să am conştiinţa împăcată că, atât timp cât am fost în poziţia aceasta, am făcut tot ce a ţinut de mine să fac reformele pe care le-am semnat în Parteneriatul pentru România", a spus Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prim-ministrul Emil Boc: \"Mi-a plăcut mai mult munca de primar! \".
 Vizualizări articol: 355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prim-ministrul Emil Boc: \"Mi-a plăcut mai mult munca de primar! \"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei