Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Slugoiul primarului Şerban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mult nu am mai văzut un exemplu de slugărnicie precum cel pe care a ţinut să-l arate lumii întregi Marian Dumitrescu, şeful Politiei Comunitare din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Beneficiarul jucăuşii limbi de lemn a domnului Dumitrescu este şeful său, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, cel care, din punct de vedere politic, stă cu fundul într-o luntre şi cu mintea în alta.
Pe 12 august am publicat un material în care primarul din Câmpulung Moldovenesc era acuzat că muşamalizează infracţiunile unor subalterni. Cu o zi înainte primisem o sesizare (anonimă, firesc) în care primarul Şerban era acuzat că tolerează şi muşamalizează mai multe nereguli sau chiar ilegalităţi.
Erau date şi două exemple în sprijinul acestor informaţii.
Primul spunea că un agent al Poliţiei Comunitare, aflat în serviciul de pază, a spart două aparate de cafea instalate în incinta instituţiei, de unde ar fi furat suma de 300.000 de lei vechi. În sesizare se spune că „oamenii care au aflat de eveniment spun că atât primarul, cât şi şefii Poliţiei Comunitare au fost înştiinţaţi chiar a doua zi, dar s-a decis ca totul să fie muşamalizat, paguba fiind returnată reprezentanţilor firmei care deţine cele două aparate de cafea”. Am verificat informaţia la firma care administrează acele aparate. Cei de acolo au refuzat să facă orice comentariu, spunând doar că şi-au recuperat paguba produsă.
Cel de al doilea exemplu din scrisoare este mult mai grav decât primul. Mult mai grav prin prisma faptul că la mijloc sunt acte, hotărâri definitive ale instanţei, care sunt ignorate de edilul din Câmpulung. Concret, se spunea că acelaşi poliţist care a spart aparatele „a fost trimis în judecată şi condamnat recent la trei luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea autoturismului proprietate personală în stare de ebrietate şi nu a fost suspendat de primar”. Am verificat această informaţie şi am constatat că este reală.
După publicarea articolului nostru, sare imediat din tranşeele oraşului domnul Marian Dumitrescu, care, chiar din primele rânduri, ne spune că poliţiştii comunitari din oraş „au luat act cu profunda mâhnire şi surprindere de aprecierile şi comentariile nefondate şi calomnioase efectuate la adresa primarului”. Parcă îi şi văd pe poliţiştii comunitari din Câmpulung citind ziarul şi devenind, brusc, mâhniţi. Nu pentru că viaţa îi grea şi banii sunt puţini, ci pentru că domnul primar a fost calomniat. Domnul şef Marian Dumitrescu îşi începe scrisoarea ca „reprezentant delegat al celor 23 de agenţi comunitari din totalul de 24”. Cu siguranţă că, după ce au citit ziarul, toţi poliţiştii comunitari din oraş au dat fuga la domnul şef Marian Dumitrescu şi, într-un glas, au spus: „Şefu, mata eşti deştept şi talentat, te pricepi la scris, hai protestează în numele nostru la ăia la ziar, că tare suntem mâhniţi că s-au luat de şefu cel mare”. Amuzant este că, la final, Marian Dumitrescu „semnează în numele a 24 de poliţişti comunitari din efectivul celor 25”. Probabil, în timpul în care a fost redactată scrisoarea, a mai fost angajat un poliţist comunitar care, evident, a luat şi el act cu profundă mâhnire şi toate celelalte.
Trecem peste faptul că scrisoarea domnului şef Marian Dumitrescu este plină de greşeli gramaticale, iar virgula reprezintă pentru el un element de prisos al gramaticii. Ce este interesant e faptul că domnul şef Marian Dumitrescu recunoaşte, cu o seninătate caracteristică marilor inteligenţe, cea mai gravă acuză adusă primarului: „Relatările prezentate prin acest articol sunt, cu excepţia cazului (necomunicat oficial de către parchet sau poliţie) agentului CF condamnat cu suspendare pentru o faptă săvârşită în afara serviciului, neadevărate şi incorect prezentate, doar din dorinţa de a ştirbi imaginea primarului şi a instituţiei pe care o reprezintă”.
Domnule Marian Dumitrescu, nu are importanţă când a fost săvârşită fapta, pentru că nu poţi fi poliţist la serviciu şi infractor în timpul liber. Iar afirmaţia că acest caz nu a fost comunicat oficial nu este o scuză, ci o acuză la adresa dvs. Eu înţeleg că ştiaţi de condamnare, dar dacă nu vi s-a comunicat oficial, treaba merge înainte.
La final, am o întrebare, domnule Marian Dumitrescu: servilismul şi slugărnicia pe care le afişaţi vin din inimă, sau din datorie, pentru că aţi simţit că îi plac primarului Şerban? În oricare dintre variante, se pare că acestea sunt principalele dvs. calităţi, aşa că, ori dvs. ori domnul Şerban, ar trebui să lăsaţi locul altora, pe care îi interesează, măcar puţin, şi soarta oamenilor de lângă ei, nu doar igiena dosului şefului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slugoiul primarului Şerban.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Slugoiul primarului Şerban4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei