Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vorbe

Ministrul Tineretului promite învierea taberei Bucşoaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tabăra pentru copii şi tineret Bucşoaia are şanse să reintre în circuitul turismului şcolar, cu investiţii rezonabile din punct de vedere financiar, cu condiţia ca proprietarul- Ministerul Tineretului şi Sportului- să găsească un partener în administraţia locală din Frasin sau în Consiliul Judeţean Suceava.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a vizitat, ieri, tabăra împreună cu secretarul de stat Doina Melinte, după care a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „ceea ce am găsit aici dovedeşte că trebuie să ne implicăm şi să ne implicăm cât mai repede”.
„Pentru toată lumea, Năvodari şi Bucşoaia au fost repere naţionale şi este mare păcat să nu redevină reper naţional, nu numai regional. Primul obiectiv va fi descentralizarea taberei într-un mod în care să fie gestionată şi de minister şi de autoritatea judeţeană sau locală. Sunt aproape 1000 de locuri de cazare, poate fi repusă în funcţiune cu un efort financiar nu tocmai mare”, a declarat Plăcintă.
Ea a arătat că dacă celelalte două tabere din judeţ, Balada de la Gura Humorului şi încă una la Rădăuţi, ar putea trece la administraţiile locale în maxim două luni, pentru tabăra de la Bucşoaia ar prefera ca partener administraţia judeţeană.
Asta ar presupune o evaluare a capacităţii financiare a partenerilor locali în vederea stabilirii obligaţiilor fiecărei părţi, iar ulterior iniţierea unor hotărâri de guvern pentru transferul patrimoniului la cele două tabere mici şi una de asociere pentru tabăra Bucşoaia, deoarece ministerul nu intenţionează să o treacă în proprietatea CJ şi nici să o vândă.
„Tabăra Bucşoaia va fi o tabără de interes naţional, trebuie să ne gândim foarte bine dacă facem asocierea cu autorităţile locale din Frasin sau cu CJ. Asocierea înseamnă ca ministerul să investească, autoritatea locală să administreze. Are putere CL să plătească salarii, să suporte costurile operaţionale, de administrare, de întreţinere sau este nevoie de parteneriat cu CJ?”, a întrebat retoric Sorina Plăcintă.

 

Plăcintă vrea să-i bage pe gât lui Flutur Bucşoaia, Flutur nu vrea decât cu bani

Prezent la întâlnirea cu presa, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, nu s-a arătat deloc încântat să preia integral administrarea taberei la CJ, ci doar, eventual, în parteneriat şi cu CL Frasin.
„Discutăm dacă oraşul Frasin are posibilitatea acestui parteneriat sau intervenim şi noi, CJ pentru a da amploarea care se aşteaptă, dar descentralizarea înseamnă trecerea la consiliile locale. Acolo unde sunt investiţii sau patrimoniu de interes naţional trebuie să intervină administraţia judeţeană. Sigur că la judeţ sunt interesat să am o tabără, dar sunt interesat şi ca ministerul să-mi dea bani, pentru că nu am resursa financiară. Parteneriatul în asta constă”, a pus Flutur lucrurile la punct.
Din tonul adoptat a reieşit că deocamdată pentru Bucşoaia sunt „doar discuţii”, cum au mai fost şi la precedenta „vizită în teren a unui ministru, mă rog, colega noastră”, Monica Iacob Ridzi, care nu s-au concretizat în nici un fel.
În vreme ce Sorina Plăcintă a bătut monedă pe descentralizare, pe ideea că autorităţile locale administrează un patrimoniu mult mai bine decât directorii numiţi de la Bucureşti, care se schimbă la intervale mai lungi sau mai scurte şi că taberele din Suceava nu sunt sezoniere şi pot aduce venituri tot timpul anului, Flutur a spus ferm că fără fonduri alocate nu preia nimic.
„Descentralizarea nu se face doar dându-mi tabăra de la Frasin sau de la Humor, ci dându-mi şi resursa financiară”, a spus şeful administraţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Tineretului promite învierea taberei Bucşoaia.
 Vizualizări articol: 2153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Ministrul Tineretului promite învierea taberei Bucşoaia3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei