Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă s-ar putea sa nu mai candidez

Vineri, 21 August 2009 (14:26:51)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, la o întâlnire cu autorităţile locale la Botoşani, că dacă fratele său mai intră într-o firmă dubioasă s-ar putea să nu mai candideze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă s-ar putea să nu mai candidez", le-a spus râzând Băsescu participanţilor la întâlnirea de la Botoşani cu autorităţile locale.

Şeful statului a adăugat că este extrem de greu să se apere de "propriul frate".

"De duşmani te poti apăra, dar este extrem de greu să te aperi de propriul frate", a spus Băsescu.

El a asigurat că abia joi seară a aflat despre asocierea dintre fratele său Mircea Băsescu într-o firmă cu fiica lui Aurel Cazacu, director în cadrul Ministerului Economiei, şi cu alţi oameni de afaceri.

"Să fiţi siguri că eu azi-noapte am aflat despre intrarea lui (n.r. - în această firmă)", a spus Băsescu.

Întrebat dacă îi afectează imaginea, şeful statului a răspuns: "Nu mi-e de imagine. Mă afectează ca om, pur şi simplu. Putea să-mi spună şi i-aş fi spus să nu o facă".

Presa a relatat despre această firmă, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerând că ar putea fi impilicată în diverse contracte militare şi că ar fi un conflict de interese, dat fiind că şeful statului conduce CSAT.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut fratelui său să se retragă dintr-o firmă în care acesta este asociat cu fiica unui director în Ministerul Economiei şi cu un fost locţiitor al Departamentului Armamente din MApN, precizând că societatea respectivă nu a fost implicată în contracte militare.

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, este asociat într-o firmă cu fiica fostului şef al Romarm Aurel Cazacu şi cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie, care a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL a fost înfiinţată în 4.2.2009 şi are sediul declarat în Voluntari, pe strada Emil Racoviţă, nr.70, bloc Vila 33, însă există menţiunea "sediu expirat".

Acţionarii firmei sunt Oiţă Romeo, Sandu Ion-Eftimie, Mircea Băsescu, Geamănu-Grigore-Andrei-Cristian şi Cazacu Maria Cristina.

Sandu Ion Eftimie a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat. Cazacu Maria Cristina are 22 de ani, este fiica lui Aurel Cazacu.

Aurel Cazacu, în prezent director în Ministerul Economiei, a declarat la Realitatea TV că o va retrage pe fiica sa din afacere.

Vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că a cerut Corpului de Control al ministerului să verifice informaţiile despre Aurel Cazacu, director în cadrul instituţiei, după ce presa a relatat despre asocierea fiicei acestuia într-o firmă, alături de Mircea Băsescu şi de oameni de afaceri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă s-ar putea sa nu mai candidez.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu:Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă s-ar putea sa nu mai candidez1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei