Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislaţia României va fi disponibilă în sistemul electronic N-Lex al Uniunii Europene

Joi, 30 Iulie 2009 (13:45:07)

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum pentru realizarea unei baze de date legislative electronice cu acces gratuit, care să fie conectată la sistemul european N-Lex, proiectul urmând să fie derulat de Ministerul Justiţiei în colaborare Departamentul Afacerilor Europene.

Portalul legislativ va furniza informaţii utile persoanelor care doresc să studieze într-o ţară comunitară şi au nevoie de date privind legislaţia statului respectiv, care se confruntă cu probleme transfrontaliere sau care doresc să analizeze sistemele juridice ale statelor membre UE.

"O conditie esenţială pentru asigurarea respectării legislaţiei este garantarea accesului liber al cetăţenilor. De aceea, portalul N-Lex trebuie să devină un instrument util pentru firme, companii, administraţii publice, universităţi, specialişti în drept şi pentru toţi cetăţenii interesaţi de legislaţia ţărilor comunitare. În România avem nevoie de o promovare mai insistentă în privinţa reglementărilor naţionale şi ale celor comunitare, cât şi de relaţionarea celor două. Nu în ultimul rând, este nevoie de o promovare a transparenţei decizionale, iar această bază de date va oferi posibilitatea tuturor cetăţenilor de a participa la consultarea publică a proiectelor normative naţionale sau comunitare", a declarat ministrul Afacerilor Europene, Vasile Puşcaş.

Pentru aplicarea proiectului, soluţia financiară este obţinerea unor fonduri structurale prin intermediul Programului Operaţional de dezvoltare a capacitaţii administrative.

Totodată, la prima rectificare bugetară, alocaţiile Ministerului Justiţiei vor fi suplimentate cu echivalentul în lei a sumei de 10.000 euro, pentru a permite participarea specialiştilor IT ai ministerului la reuniunile grupului de lucru e-Law şi e-Justice al Uniunii Europene, urmând ca, începând cu 2010, schema de personal a ministerului să fie suplimentată cu cinci specialişti în domeniul IT.

Pe termen lung, începând cu anul bugetar 2012, vor fi acoperite de la buget cheltuieli de aproximativ 300.000 euro/lună pentru actualizarea bazei de date ulterior perioadei de implementare a proiectului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legislaţia României va fi disponibilă în sistemul electronic N-Lex al Uniunii Europene.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legislaţia României va fi disponibilă în sistemul electronic N-Lex al Uniunii Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei