Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:La întâlnirea Andronescu-sindicate se vrea transformarea unor legi bune în convenabile

Joi, 30 Iulie 2009 (18:17:11)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că la întâlnirea dintre ministrul Educaţiei şi sindicatele din domeniu se pune problema transformării unui pachet de legi bune pentru reformă - propuse de Comisia Miclea - într-un pachet de legi "convenabile".

El a criticat faptul că Andronescu se întâlneşte cu sindicatele, menţionând că reprezentanţii acestora poartă responsabilitatea, la fel ca şi miniştrii din domeniu de până acum, a lipsei de reformă în învăţământ.

"Uitaţi-vă la cât penibil se pretează oameni care răspund de soarta educaţiei", a spus preşedintele.

El s-a referit şi la problema Universităţii Spiru Haret, menţionând că aceasta trebuie rezolvată legal. Băsescu a apreciat însă că se înceracă o diversiune prin prezentarea subiectului ca şi cum acest caz ar însemna toate problemele sistemului.

"De Spiru Haret ştie şi doamna ministru şi foştii miniştri de câţiva ani, De Spiru Haret ştie şi agenţia asta... nu ştiu cum se numeşte... ARACIS-ul", a spus Băsescu. Preşedintele a menţionat că problema de la Spiru Haret trebuie rezolvată pe baza legii şi a unui raport pe care ar vrea să îl vadă şi el.

Băsescu a spus că la întâlnirea dintre ministrul Educaţiei şi sindicate "se pune problema" transformării unor legi bune - cum sunt cele propuse de Comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea - în unele "convenabile".

El a mai apreciat că politicieni care predau sunt şi la univesităţile de stat şi la cele private, la fel ca şi "Clanurile care sunt în universităţile private sunt şi la universităţile de stat. Cursuri neautorizate sunt şi la universităţile de stat", a spus preşedintele.

Băsescu a apreciat drept "excrocherie" faptul că în România, "unde la fiecare colţ găseşti universităţi", se practică învăţământul la distanţă. Preşeditnele a menţionat că o astfel de formă de învăţământ ar fi justificată în ţări cu distanţe mari, cum ar fi Australia.

"Dacă mai pierdem un an cu ce organizează doamna ministru pe la Minister, ea se întâlneşte cu sindicatele din nou... Cum să poată să mistifice soluţiile bune date de Comisia Miclea? Vă asigur că acesta este obiectivul major al discuţiilor cu sindicatele: cum să facă din nişte proiecte bune, nişte proiecte convenabile. Dascălilor, nu copiilor, şi, bineînţeles, politicienilor", a spus Băsescu

Ministrul Andronescu a fost prezentă, joi, la întâlnirea cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educaţie. Ea a spus că obiectivul său este ca pachetul de legi ale Educaţiei "să mulţumească pe toată lumea".

Ea a mai spus că legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice şi a Parlamentului, arătând că până în 14 august doreşte să se finalizeze discuţiile cu sindicatele pentru găsirea celei mai bune formule de pachet legislativ.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:La întâlnirea Andronescu-sindicate se vrea transformarea unor legi bune în convenabile.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:La întâlnirea Andronescu-sindicate se vrea transformarea unor legi bune în convenabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei