Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Mănăstirea Humorului

„Metamorfoze 2009”, şcoală de vară pentru tineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Mănăstirea Humorului a avut loc, în perioada 17-23 iulie, tabăra „Metamorfoze 2009”, de fapt o şcoală de vară cu un program diversificat care doreşte să aducă în acelaşi loc mai multe persoane cu interese comune.
Tabăra, găzduită de Pensiunea Passiflora, a fost organizată de Societatea Ştiinţifică CYGNUS – centru UNESCO Suceava, în colaborare cu Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi face parte din proiectul educativ „Şcoala pe roţi”.
Prin această şcoală de vară s-a urmărit facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la informaţiile de ultimă oră din domeniul ştiinţific şi tehnic, formarea tinerilor în vederea asimilării în timp scurt a noilor metode de învăţământ, bazate pe folosirea mijloacelor moderne (laboratoare virtuale, sisteme de achiziţii de date, kit-uri didactice, instrumente de observare a micro- şi macro-cosmosului etc.) şi, nu în ultimul rând, identificarea unor tineri cu abilităţi din diferite zone ale judeţului Suceava.
Au participat 50 de copii, dar şi lectori, printre care Dan Milici, Constantin Dumitru, Anca Greculeac, Matei Foit, Lucian Lungu, Florin Munteanu, Cristian Pîrghie, Mircea Nanu Muntean, Petru Crăciun, Nicu Dobrescu şi Victor Şutac, din partea organizatorilor. Aceştia au susţinut cursuri şi au realizat, împreună cu copiii, experimente practice.
Cezar Leşanu a prezentat celor prezenţi noţiuni despre sateliţii artificiali şi chiar a arătat participanţilor cum pot fi recepţionate mesaje transmise de un satelit.
Un moment aparte l-a constituit cursul prof. univ. dr. Dan Milici, de la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, care a supus atenţiei celor prezenţi evoluţia computerului şi a microprocesoarelor.
Un curs interesant despre „Introducere în Ştiinţa Complexităţii” a fost susţinut de dr. ing. Florin Munteanu, care le-a captat tuturor atenţia, stârnindu-le în acelaşi timp interesul.
O parte din cursuri s-au desfăşurat în aer liber, ceea ce i-a făcut pe unii dintre participanţi să imortalizeze, într-un cadru natural deosebit, activităţile grupului. Pe lângă cursuri şi activităţi practice, participanţii la tabăra „Metamorfoze” au avut parte şi de vizite la monumentele istorice din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Metamorfoze 2009”, şcoală de vară pentru tineri.
 Vizualizări articol: 1763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Metamorfoze 2009”, şcoală de vară pentru tineri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei