Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii oficiale

Şeful DIICOT Suceava confirmă informaţiile cu tânărul sucevean condamnat la moarte în China

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Antidrog, procurorul Marius Cazac, a confirmat, ieri, informaţiile publicate de ziarul nostru referitoare la tânărul sucevean arestat în China, după ce a fost prins cu droguri asupra lui, condamnat la moarte şi executat săptămâna trecută.
Contactat telefonic de reporterii „Monitorului”, Cazac, care, în urmă cu câteva săptămâni, a declarat că nu a auzit nimic de acest caz, ne-a spus că, într-adevăr, există informaţii în acest sens.
Şeful DIICOT Suceava a mărturisit că structurile pe care le coordonează au obţinut, în timpul investigaţiilor demarate în cazul reţelelor care au racolat zeci de suceveni să care droguri peste tot în lume, şi date despre un tânăr prins în Republica Populară Chineză şi condamnat la moarte.
„Vă pot spune că există informaţii certe. Informaţiile jurnalistice concordă cu cele judiciare. Urmează să verificăm prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE) veridicitatea datelor pe care le deţinem”, a declarat procurorul Marius Cazac.
Între timp, am contactat din nou MAE şi le-am pus la dispoziţie noile date pe care le-am obţinut, cum ar fi numele presupusului sucevean executat în China, un tânăr de 23 de ani, din Adâncata, şi un număr de telefon al părinţilor acestuia, părinţi care, aşa cum vă informam şi în ediţia de ieri, nu mai ştiu ce să creadă despre fiul lor, care, într-adevăr, s-ar afla pe teritoriul acelei ţări, încă din luna decembrie a anului trecut, şi care le-a mărturisit, prin telefon, că ar avea legătură cu povestea cărăuşilor de droguri, însă a infirmat informaţiile cum că ar fi arestat şi condamnat la moarte.

 

Reprezentanţi ai MAE au sunat la Adâncata

În cursul zilei de ieri, la scurt timp după ce-am trimis noile date obţinute despre acest caz, un reprezentant al MAE l-a contactat telefonic pe tatăl tânărului cu pricina.
„M-au sunat şi mi-au cerut adresa unde am trimis banii şi numărul de telefon de pe care m-a sunat fiul meu”, ne-a mărturisit, aseară, tatăl tânărului despre care se presupune că primit pedeapsa capitală în China.
În urma discuţiei cu acesta, ne-a informat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, „MAE a retransmis instrucţiuni Ambasadei României la Beijing şi a solicitat sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti pentru stabilirea statutului persoanei respective pe teritoriul Republicii Populare Chineze”.
În comunicatul primit de la MAE se făcea precizarea că, potrivit unei convenţii consulare bilaterale, autorităţile române ar fi trebuit să fie anunţate despre un asemenea caz în cel târziu patru zile de la o eventuală arestare sau reţinere a unui cetăţean român în China de autorităţile din ţara respectivă.
„Ambasada României la Beijing nu a fost notificată în legătură cu arestarea cetăţeanului român la care vă referiţi în articolul dumneavoastră. În ultima vreme, ambasada la Beijing a făcut demersuri repetate pentru a verifica dacă vreun cetăţean român a fost arestat în China”, se mai arată în comunicatul MAE.



Povestea lui Andrei

Povestea tânărului arestat şi condamnat la moarte în China a apărut în „Monitorul de Suceava” la începutul acestei luni, la scurt timp după arestarea primei grupări de racolatori de cărăuşi pentru reţelele internaţionale de trafic de droguri.
Deşi mai marii structurilor de combatere a crimei organizate din judeţ dădeau din umeri la acea vreme, mărturisindu-ne că nu au informaţii oficiale despre un asemenea caz, surse cât se poate de credibile ne-au mărturisit că informaţiile sunt adevărate, lucru confirmat, ieri, după anihilarea celei de-a doua grupări de racolatori de cărăuşi de droguri, şi de şeful DIICOT Suceava.
Între timp, însă, au apărut noi informaţii, cum că tânărul cu pricina, Andrei, ar fi din Adâncata, şi a fost executat săptămâna trecută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful DIICOT Suceava confirmă informaţiile cu tânărul sucevean condamnat la moarte în China.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Şeful DIICOT Suceava confirmă informaţiile cu tânărul sucevean condamnat la moarte în China5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chinezii nu iarta !!! trimis de
(30 iul 2009, 12:08:02
Naspa, a patit-o rau de tot, prea se leaga informatiile. Mai vrea cineva sa devina caraus in China? As trimite niste persoane dar ma abtin acum sa explic..........:)))
2.   Si...saracii de la MAE , habar nu au de...nimic !! trimis de
(30 iul 2009, 12:44:49
incompetenti cu... LITERE DE...TIPAR !!

poate ei nici n-au auzit de....china !!
3.   Il cunoasteam... trimis de
(30 iul 2009, 16:59:31
Pacat de el , il cunoasteam pe acest tanar Andrei Negru din Adancata si pe parintii lui ii cunosc , sunt oameni gospodari si de treaba ..saracul Andreisad nu era golan, era doar un tanar rebel cu minte de copil..Dzeu sa il odihneasca !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei