Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă internă

Şef de post cercetat pentru ascunderea dosarului de şantaj al superiorului său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ascunderea dosarului de şantaj care îl vizează pe comisarul şef Eugen Rotaru, fostul şef al Poliţiei municipiului Fălticeni, ieşit la iveală după aproape şase luni de la depunerea reclamaţiei, a declanşat procedura de cercetare disciplinară a unuia dintre subalternii comisarului şef, acuzat că nu ar fi raportat existenţa acestuia.
Agentul şef Gheorghe Ungureanu era, în ianuarie 2009, şeful de post al comunei Buneşti, unde Aurica Petianu, o femeie în vârstă de 60 de ani, a depus o reclamaţie împotriva şefului său, Eugen Rotaru, şi a soţiei sale.
În respectiva plângere femeia reclama că ofiţerul ar fi ameninţat-o pe faţă să nu-i mai facă probleme soţiei sale, şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, în caz contrar urmând a avea mari probleme, deoarece a încasat fără drept ajutor social pe mai multe luni şi ar putea răspunde în faţa legii.
Totul a plecat de la o anchetă a Serviciului de Asistenţă Socială în urma căreia s-a ajuns la concluzia că Aurica Petianu nu-şi creşte corespunzător nepoata, aceasta fiindu-i încredinţată unui asistent maternal. Femeia a insistat, ulterior, în mai multe rânduri, la soţia comisarului şef, să-şi recapete nepoata.
Depusă în ianuarie la Poliţia din Buneşti, plângerea a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care cercetează dosarele penale care vizează ofiţeri, abia la finele lunii iunie, după aproape şase luni.

 

Acuzat de propriul şef

Comisarul şef Eugen Rotaru, ajuns între timp la comanda Poliţiei municipiului Rădăuţi, susţine că Gheorghe Ungureanu nu a raportat existenţa acestui dosar, aflând despre acuzaţii abia după ce la Poliţia Buneşti a venit un alt şef de post.
„Nu am nimic împotriva cercetării, întrebaţi-l pe şeful de post de ce nu a spus nimic, nu avea nici un motiv să îi fie frică”, declara comisarul şef Eugen Rotaru pentru Monitorul de Suceava într-un articol publicat pe 18 iulie a.c.
De cealaltă parte, agentul şef Gheorghe Ungureanu, ajuns între timp şef la postul de poliţie din Vadu Moldovei, a susţinut că a raportat evenimentul imediat, pe linie ierarhică, Biroului Poliţiei Rurale Fălticeni, ceea ce ar însemna că şeful poliţiei ar fi trebuit să ştie imediat de el.

 

Poliţistul cercetat s-a plâns de presiuni din partea fostului şef

Zilele trecute, s-a demarat cercetarea disciplinară a agentului şef Ungureanu, pentru a se stabili dacă acesta se face vinovat sau nu de ascunderea dosarului. Conform unei practici deja foarte uzitată, agentul şef a intrat în concediu medical, condiţii în care până nu revine la muncă nu se poate lua vreo măsură împotriva sa.
Conform unor surse din rândul anchetatorilor, agentul şef nu este nici pe departe singurul vinovat din acest caz, foştii săi şefi de pe linie ierarhică, în frunte cu Eugen Rotaru, ştiind şi ei foarte probabil de acest dosar şi ascunzându-l o bună perioadă de timp. De altfel, agentul şef s-a şi plâns recent unor colegi de puternice presiuni venite din partea fostului său şef, care ar încerca să-l scoată singurul vinovat în această poveste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şef de post cercetat pentru ascunderea dosarului de şantaj al superiorului său.
 Vizualizări articol: 2817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şef de post cercetat pentru ascunderea dosarului de şantaj al superiorului său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La politicieni de ce nu actionati la fel?! trimis de
(30 iul 2009, 16:02:10
Daca sunt vinovati sa fie pedepsiti!Justitiari au actionat foarte rapid si foarte promt in cazul politistilor din Stulpicani si in alte cazuri de politisti care astia cad au mai fost insa ma intreb de ce nu se face la fel si in cazul politicienilor,in cazul oamenilor de afaceri puternici care la fel fac diverse delapidari si escrocherii,in cazul marilor functionari,....etc?! Ma gandesc ca poate e doar campanie electorala si simplu populism...sau de aia mari nu se apropie nimeni si se iau doar nu pre au cum sa se apere( nu au bani,nu au influente).Sau sa apara in presa ca a fost arestat un politist da mai bine la imaginea justitiarilor decat sa vada adevarati HOTI care talharesc oameni,care fraudeaza statulu si se plimba in masini luxoase etaland opulenta lor...mari europarlamentari ,de exemplu. Apropo stiati ca POLITISTILOR li s-au taiat bani concedii,bani pentru haine,bani pentru chirie,unele sporuri,....combustibil nu au,dar loialitate si corectitudine li se cere! BUCURATI-VA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei