Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Sevrajul” banilor

Zeci de tineri suceveni, cărăuşi de droguri pe tot mapamondul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După cei cinci indivizi arestaţi la mijlocul lunii trecute pe motiv că ar fi racolat mai mulţi tineri din municipiul Suceava pentru a deveni cărăuşi de heroină şi cocaină în cadrul unor reţele internaţionale de trafic de droguri, ieri, alte 18 persoane din municipiul Suceava şi comunele limitrofe au fost aduse, sub escortă, în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Suceava, fiind suspectate că ar fi implicate în acelaşi gen de afaceri murdare.
După ore întregi de audieri, anchetatorii au decis să emită ordonanţe de reţinere pe numele a nouă dintre suspecţi, ceilalţi urmând a fi folosiţi ca martori.
Cei nouă reţinuţi urmau să fie duşi, târziu, în noapte, în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

 

31 de percheziţii domiciliare

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, după mai mult de un an de zile de investigaţii, monitorizări şi activităţi de cooperare internaţională cu autorităţi judiciare ale altor state, procurorii DIICOT Suceava au declanşat, în cursul zilei de ieri, o amplă operaţiune de dezmembrare a unei reţele de crimă organizată transfrontalieră specializată în racolarea de persoane pe care le puneau la dispoziţia unor grupări de trafic internaţional de droguri de mare risc (heroină şi cocaină), care îi foloseau pentru curierat.
Numai la Suceava, procurorii DIICOT au avut la dispoziţie nu mai puţin de 120 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigăzile de Combatere a Crimei Organizate din judeţele Suceava şi Bacău, precum şi cadre ale Jandarmeriei Suceava.
Oamenii legii au făcut în cursul zilei de ieri nu mai puţin de 31 de percheziţii domiciliare.

 

„Cioara” – nigerianul pentru care lucrau cele două grupări de racolatori

Deşi aparent e vorba de una şi de aceeaşi grupare, surse judiciare ne-au declarat că cele două grupări de racolatori ar fi acţionat independent una de cealaltă.
Singura legătură între acestea ar fi fost aceea că ambele grupări lucrau pentru un cetăţean nigerian, stabilit în Turcia, pe care-l porecleau „Cioara”.
Rolul acestuia era de a-i prelua pe cărăuşi şi de a le asigura tot ce le trebuie, cazare, bani de cheltuială, bilet de avion.
Din păcate pentru mulţi dintre tinerii care au intrat în „sevraj” după bani şi au acceptat, pentru 1500-2000 de euro, să transporte stupefiante în diferite colţuri ale lumii, biletul de avion a fost doar dus, fiind prinşi şi încarceraţi în închisori din toată lumea.
De cealaltă parte, racolatorii câştigau în jur de 2000 de euro pentru fiecare cărăuş.

 

Cărăuşi suceveni înfundă puşcăriile din întreaga lume

Oficial, au anunţat autorităţile, până în prezent, sunt cel puţin 11 cărăuşi arestaţi de autorităţile unor state străine, însă lista cuprinde mult mai multe nume de tineri suceveni care înfundă acum puşcăriile, la mii de kilometri distanţă de casă.
Nicolae Motriuc, prins şi arestat în Amsterdam, după ce-a fost prins cu 3500 de grame de heroină asupra sa, Constantin Seserman şi Marius Achiţoaie, încarceraţi în închisori din Uruguay, după ce au fost prinşi pe aeroportul MonteVideo cu câte două kilograme de cocaină fiecare, Ştefan Flutur, depistat la Oslo cu 3000 de grame de heroină, în prezent într-o închisoare din Norvegia, Victor Alexandru Hostiuc, prins cu circa 2000 de grame de cocaină, pe aeroportul internaţional Augusto Severo din Brazilia, Ilie Alin Cârjă, prins în timp ce livra un kilogram de heroină în Dublin (Irlanda), Cezar Tabarcea –arestat în Atena (Grecia), după ce-a fost prins cu circa 500 de grame de cocaină. Şi lista nu se opreşte aici.

 

„Nucleul reţelei se află în Turcia”

Printre cărăuşii racolaţi de gruparea anihilată ieri, s-ar număra şi tânărul din Adâncata, arestat în China, condamnat la moarte şi executat săptămâna trecută.
„Nucleul reţelei se află în Turcia, iar curierii români erau trimişi pe tot mapamondul din America de Sud, Uniunea Europeană, nordul Africii, sud-estul Asiei până în China”, se precizează în comunicatul anchetatorilor.
Din informaţiile pe care le deţinem, mai mulţi tineri din judeţ ar fi fost arestaţi în Turcia, după ce asupra lor, în bagaje sau disimulate sub haine, au fost găsite diferite cantităţi de stupefiante.
Printre ei şi un tânăr din Adâncata, Daniel Rotaru (18 ani), prins cu circa două kilograme de heroină.
În total, cărăuşii suceveni ar fi transportat în toată lumea peste 80 de kilograme de heroină şi cocaină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de tineri suceveni, cărăuşi de droguri pe tot mapamondul.
 Vizualizări articol: 13400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 20 voturi
Zeci de tineri suceveni, cărăuşi de droguri pe tot mapamondul4.4520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei