Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice şi a Parlamentului

Joi, 30 Iulie 2009 (13:46:36)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că în opinia sa, legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice şi a Parlamentului, arătând că până în 14 august doreşte să se finalizeze discuţiile cu sindicatele pentru găsirea celei mai bune formule de pachet legislativ.

Ea a fost întrebată dacă consideră că Guvernul trebuie să-şi asume răspunderea pentru legile Educaţiei, răspunzând că nu ştie dacă aceasta este "cea mai bună formulă".

"Cred că legile Educaţiei trebuie suspuse dezbaterii publice extrem de competente şi de largi. Nu ştiu dacă asumarea răspunderii este cea ma bună formulă. Cred că trebuie dezbătut în parlament. dacă reuşim să ducem în parlament legile la începutul sesiunii parlamentare ar fi cel mai potrivit. Parlamentul are menirea de a face legi, iar dezbaterea parlamentară poate să aducă îmbunătăţiri pachetului legislativ. Legile Educaţiei trebuie să dea stabilitate sistemului cel puţin pentru zece ani", a declarat Ecaterina Andronescu, prezentă, joi, la întâlnirea cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educaţie.

Ministrul a subliniat că obiectivul său este ca pachetul de legi ale Educaţiei să mulţumească pe toată lumea.

"Nu avem orgolii de a face o lege a cuiva a sau a altcuiva, este normal să facem o lege pentru Educatie care să permită modernizaea sistemului şi gestionarea sistemului normal. Eu nu cred ca trebuie sa vorbim de pachetul X sau Y, ci despre o lege în care să fie curpinse cele mai valoroase idei. m adus toate variantele posibile şi din ele o vom alege pe cea mai bună", a spus Andronescu, precizând că ar vrea ca termenul de finalizare în acest sens să fie 14 august.

Aceasta este cea de-a doua întâlnire din această săptămână dintre ministrul Educaţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale.

Ecaterina Andronescu s-a mai întâlnit şi marţi, cu sindicaliştii din Educaţie, pentru discuţii privind legile învăţământului, dar şi referitoare la reducerea cu 4% a posturilor din sistem, părţile fiind de acord că este nevoie de un cod al Educaţiei, nu de pachete de legi cu nume de miniştri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice şi a Parlamentului.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice şi a Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei