Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şapte persoane din Mureş, între care trei copii, infectate cu virusul AH1N1

Joi, 30 Iulie 2009 (13:47:23)

Şapte persoane, între care trei copii, din judeţul Mureş, sunt infectate cu virusul AH1N1, cazurile fiind confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, iar bolnavii aflându-se internaţi la Clinica de Boli Infecţioase din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Avem confirmarea de infectare cu virusul AH1N1 pentru şapte persoane. Se fac anchetele epidemiologice pentru cele două focare", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, Florin Buicu.

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Mureş, Institutul Naţional Cantacuzino a confirmat, în zilele de 27 şi 29 iulie, şapte cazuri de infectare cu virusul AH1N1 din judeţului Mureş, cazurile provenind din două focare.

Primul focar cu cinci cazuri, dintre care doi adulţi şi trei copii, s-a înregistrat în rândul persoanelor care au participat la o excursie în Elveţia, la Geneva, în perioada 15-24 iulie.

Al doilea focar a apărut la un şofer de cursă lungă care a fost plecat în Anglia, cu un coleg, în perioada 17-24 iulie. În urma analizelor a fost confirmată existenţa virusului şi la colegul şoferului.

"Starea pacienţilor este bună, toţi sunt internaţi la Clinica de Boli Infecţioase nr. I Târgu Mureş, aflându-se sub tratament cu medicamente antivirale specifice. Au fost identificaţi contacţii cazurilor şi sunt supravegheaţi epidemiologic", se precizează în comunicat.

Institutul National Cantacuzino a confirmat, în perioada 20 - 26 iulie, 46 de situaţii noi de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, astfel că numărul total de cazuri de infecţie înregistrat în România, în două luni de la confirmarea maladiei, era de 107.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte persoane din Mureş, între care trei copii, infectate cu virusul AH1N1.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte persoane din Mureş, între care trei copii, infectate cu virusul AH1N10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei