Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Băsescu, nemulţumit de numeroasele construcţii de pe plajele litoralului românesc

Luni, 20 Iulie 2009 (16:27:41)

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat nemulţumit, luni, la Neptun, de numeroasele construcţii care există pe plajele litoralului românesc şi susţine că asociaţiile profesioniştilor din turism sau Ministerul Turismului ar trebui să fie consultate în privinţa modului de dezvoltare a unei staţiuni.

"Mă uitam la ce se întâmplă în staţiunile de pe litoral. De multe ori se exagerează, densităţi prea mari de construcţii ajung şi pe plajă", a declarat Traian Băsescu, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, care se desfăşoară în staţiunea Neptun şi care este prezidat de ministrul de resort, Elena Udrea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a dat exemplul staţiunii Eforie Nord, dar susţine că asemenea probleme pot fi întâlnite în majoritatea staţiunilor de pe litoralul românesc.

"Nu doar la Eforie, oriunde aici dacă ieşiţi veţi vedea blocuri care au terasele deasupra trotuarelor. Cred că legea turismului ar trebui să prevadă că în localităţile care sunt declarate staţiuni turistice asociaţiile profesionale ori Ministerul Turismului să aibă un cuvânt de spus în privinţa modului de dezvoltare a staţiunii", a mai spus şeful statului.

Primarul muncipiului Mangalia, Claudiu Tusac, prezent la discuţii, s-a plâns că 90 la sută din construcţiile sau anexele construcţiilor din sudul litoralului sunt ilegale, iar edilul nu are cum să intervină.

Şeful statului i-a dat dreptate şi i-a spus că legislaţia este cea care te împinge să legalizezi o ilegalitate.

"În cazul construcţiilor uşoare, orice instanţă spune că trebuie demolată, dar când ajungi la un bloc, la un hotel sau o construcţie de beton legislaţia pur şi simplu împinge către legalizarea ilegalităţii. Asta-i legislaţia", a conchis şeful statului.

Cu o zi în urmă, şi Elena Udrea s-a declarat nemulţumită de starea plajei din staţiunea Eforie Nord şi a susţinut că autorităţile competente ar trebui să ia măsuri pentru îndreptarea situaţiei.

"În Eforie Nord nu mi-a plăcut deloc ce am văzut. Am chemat Direcţia de Control să verifice toate plajele pentru că măcar din punct de vedere al curăţeniei situaţia este îndoielnică la Eforie Nord", a afirmat, duminică, Elena Udrea, la Eforie Nord.

Ministrul Turismului a fost nemulţumit de mizeria de pe plaje, de PET-urile şi paharele de plastic aruncate pe nisip, dar şi de câteva parcuri de distracţie care, în opinia sa, ar putea să nu aibă autorizaţie.

"Am văzut PET-uri, pahare de plastic, tot felul de gherete care bănuiesc că nu au autorizaţie de construire, tot felul de parcuri de distracţii pe care nu ştiu dacă cineva le-a autorizat să stea pe plajă", a explicat Elena Udrea.

Ea a mai fost nemulţumită de faptul că a văzut mai multe maşini pe plaja din Eforie Nord şi susţine că ar trebui interzis accesul pe plajă al autoturismelor chiar şi pe drumul de beton de pe plajă.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, de la Neptun, prezidat de ministrul de resort, Elena Udrea.

Potrivit unei informări a Biroului de Presă al ministerului de resort, Consiliul Consultativ al Turismului, prezidat de ministrul Elena Udrea, s-a reunit, luni, la Centrul de Conferinţe "Doina" din Neptun, pentru a discuta propunerile membrilor acestui for, referitoare la prevederile proiectului Legii Turismului.

Legea urmează să configureze un cadru de reglementare armonizat cu standardele şi practicile internaţionale, care să încurajeze dezvoltarea acestui domeniu.

Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale şi ai asociaţiilor naţionale profesionale care activează în industria turismului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, nemulţumit de numeroasele construcţii de pe plajele litoralului românesc.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Băsescu, nemulţumit de numeroasele construcţii de pe plajele litoralului românesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei