Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ar fi un lucru bun pentru turism ca vacanţele elevilor să fie corelate cu sezonul turistic

Luni, 20 Iulie 2009 (16:25:16)

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, de la Neptun, că ar fi un lucru bun pentru dezvoltarea turismului ca vacanţele elevilor să fie corelate cu sezonul turistic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În foarte multe ţări care vor să facă din turism un segment important în economia naţională există această corelare între vacanţele copiilor şi sezonul turistic. Atâta timp cât copiii stau în examinări şi reexaminări până în luna august, cum să plece părinţii la mare?", a afirmat şeful statului, luni, la Neptun.

Şeful statului a dat exemplul Austriei, unde vacanţele sunt corelate cu sezonul de schi, dar şi al altor state, unde vacanţele se iau în mod eşalonat.

"În unele ţări îşi iau vacanţele eşalonat. Nu e standard anul şcolar, pentru a le da posibilitatea să meargă în staţiunile turistice, să meargă la schi", a explicat Traian Băsescu.

El a precizat că decizia finală în această problemă va aparţine Guvernului.

"În mod categoric, trebuie să facem ceva, şi aici lucrul în Guvern este foarte important. Vă asigur că probabil şi doamna ministru şi eu vom atenţiona asupra acestui lucru", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, de la Neptun, prezidat de ministrul de resort, Elena Udrea.

Potrivit unei informări a Biroului de Presă al ministerului de resort, Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit, luni, la Centrul de Conferinţe "Doina" din Neptun, pentru a discuta propunerile membrilor acestui for, referitoare la prevederile proiectului Legii Turismului.

Legea urmează să configureze un cadru de reglementare armonizat cu standardele şi practicile internaţionale, care să încurajeze dezvoltarea acestui domeniu.

Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale şi ai asociaţiilor naţionale profesionale care activează în industria turismului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ar fi un lucru bun pentru turism ca vacanţele elevilor să fie corelate cu sezonul turistic.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Ar fi un lucru bun pentru turism ca vacanţele elevilor să fie corelate cu sezonul turistic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei