Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infarct, insuficienţă cardiacă şi stop cardiac - definiţii, cauze, diferenţe

Recenta moarte a celebrului Michael Jackson, în urma unui stop cardiac, a ridicat multe întrebări în lumea întreagă despre diferenţele dintre infarct şi stop cardiac, determinându-i pe medicii britanici să explice în detaliu aceşti termeni, relatează dailymail.co.uk.
Funcţia inimii este să pompeze şi să împingă sângele în organism, prin intermediul vaselor sangvine. Inima îndeplineşte această funcţie prin "bătăi" regulate, prin care absoarbe sângele din corp şi îl pompează apoi de-a lungul vaselor sangvine.
Inima bate într-un ritm constant, deoarece este echipată cu o reţea de nervi care declanşează mici impulsuri electrice la fiecare bătaie, obligând-o să se contracte. Inima este alcătuită dintr-un tip unic de muşchi şi este irigată printr-o reţea proprie de capilare sangvine, care îi asigură energia necesară pentru a bate într-un ritm constant.

Ce este infarctul? Cunoscut şi sub numele de infarct miocardic sau cardiopatie coronariană, infarctul se produce atunci când rezerva de sânge a muşchiului inimii este redusă dintr-o dată, cauzând o scădere considerabilă a aportului de oxigen şi provocând moartea muşchiului cardiac. Acest lucru se declanşează în momentul în care unul dintre vasele de sânge care aprovizionează inima este obturat. Severitatea unui infarct depinde de mărimea vasului de sânge care a fost blocat şi, implicit, de cât de mare este zona din miocard care a murit.
Ce cauzează un infarct? În cele mai multe cazuri, un cheag de sânge provenind dintr-o arteră rămâne blocat într-unul dintre vasele sangvine care aprovizionează inima cu sânge. Acest lucru se întâmplă cu o frecvenţă mai mare la persoanele în vârstă, la bărbaţi, la fumători, la persoanele supraponderale şi la cele care prezintă o acumulare mare de colesterol sau care suferă de hipertensiune.

Ce este insuficienţa cardiacă? Insuficienţa cardiacă este considerat un termen care induce multe persoane în eroare şi ar trebui denumit, probabil, "ineficienţă cardiacă". El se referă la funcţia inimii de a pompa sângele. Inima absoarbe o cantitate fixă de sânge de fiecare dată când bate.
Dacă o persoană suferă de insuficienţă cardiacă, inima ei este mai puţin eficientă în pomparea sângelui şi nu mai poate să ţină pasul cu acea cantitate de sânge absorbită de fiecare dată. Insuficienţa cardiacă nu înseamnă că inima este pe punctul de a se opri în orice moment, ci înseamnă doar că inima nu funcţionează aşa cum ar trebui.
Ce cauzează insuficienţa cardiacă? Mulţi factori afectează capacitatea inimii de a funcţiona eficient ca o pompă care trimite sângele în corp, dar, de cele mai multe ori, ea apare după un infarct. Deoarece o parte din miocard este distrusă după un infarct, puterea inimii de a absorbi sângele din organism este redusă şi astfel se instalează insuficienţa cardiacă.
Ceilalţi factori care pot conduce la apariţia insuficienţei cardiace sunt hipertensiunea, alcoolul şi diverse probleme care apar la valvele inimii.

Ce este stopul cardiac? Stopul cardiac este termenul tehnic care defineşte încetarea bătăilor inimii. Impulsurile electrice speciale care activează miocardul se opresc, iar inima nu mai "ştie" să bată. Aceste impulsuri electrice pot fi repornite uneori cu ajutorul defibrilatorului cardiac sau cu ajutorul unor "şocuri" aplicate inimii.
Ce cauzează apariţia unui stop cardiac? Aproape tot ceea ce duce la deces, precum rănile fatale sau maladiile cronice. Lista cu aceşti factori este extrem de lungă şi cuprinde toate cauzele care provoacă decesul unei persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infarct, insuficienţă cardiacă şi stop cardiac - definiţii, cauze, diferenţe.
 Vizualizări articol: 4028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Infarct, insuficienţă cardiacă şi stop cardiac - definiţii, cauze, diferenţe3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei