Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: Neplata chiriei pentru poliţişti va da posibilitatea acestora să lucreze acolo unde locuiesc

Luni, 20 Iulie 2009 (18:45:07)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, luni, că valoarea chiriei plătită poliţiştilor care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu este echivalentul a zece salarii în Poliţie şi că prin neplata chiriei va da posibilitatea angajaţilor să lucreze acolo unde locuiesc.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a explicat că prin neplata drepturilor angajaţilor pentru plata chiriei în cazurile în care aceştia lucrau în altă localitate decât cea de domiciliu, "a dat posibilitatea angajaţilor de a lucra acolo unde pot locui". Demnitarul a precizat că, în Capitală, numărul poliţiştilor care nu aveau domiciliul în acest oraş era de 1.400, precizând că aproximativ acelaşi număr de angajaţi erau detaşaţi din alte localităţi adiacente Bucureştiului pentru a lucra în Capitală.

Dan Nica a mai arătat că, în urma calculelor făcute, a rezultat că pentru plata chiriei unui angajat se folosea salariul a zece angajaţi ai Poliţiei, iar prin neplata acestui drept s-a dat posibilitatea altor zece angajaţi să poată munci şi să fie renumeraţi pentru acest lucru.

Întrebat în legătură cu situaţia poliţiştilor de frontieră care au de străbătut chiar şi 80 de kilometri până la locul de muncă, ministrul a explicat că Poliţia de Frontieră are achiziţionate "zeci de microbuze".

De asemenea, Nica a mai spus că se urmăreşte ca pe toate terenurile aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor să fie construite locuinţe de serviciu prin parteneriate public-private. Potrivit lui Dan Nica, în acest caz, MAI plătea de două ori cuantumul chiriilor. În ceea ce priveşte plata orelor suplimentare, ministrul a explicat că acestea au fost compensate prin "timp liber".

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual reclama, săptămâna trecută, că poliţiştii detaşaţi în interes de serviciu în teritoriu sunt nemulţumiţi că au fost nevoiţi să plătească din banii lor chiriile. În plus, sindicaliştii reclamau şi neplata orele suplimentare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: Neplata chiriei pentru poliţişti va da posibilitatea acestora să lucreze acolo unde locuiesc.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: Neplata chiriei pentru poliţişti va da posibilitatea acestora să lucreze acolo unde locuiesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei