Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

Topul celor mai „vânate” facultăţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sesiunea de admitere la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este în toi. La numai câteva zile de la startul perioadei de depunere a dosarelor, unele facultăţi au fost „luate cu asalt” de către absolvenţii de liceu şi au înregistrat înscrieri record de candidaţi.
Înscrierile la facultate au început pe 15 iulie şi se vor încheia pe 24 iulie. Până acum s-au depus peste 5.000 de dosare de admitere, candidaţii optând pentru una sau mai multe specializări, şi astfel numărul de înscrieri l-a depăşit deja pe cel al locurilor scoase la concurs pentru studiile de licenţă, zi. Este vorba despre 928 de locuri bugetate şi 1922 de locuri cu taxă scoase la admitere de către Universitatea „Ştefan cel Mare”.

 

400 de dosare pe 100 de locuri de admitere

În topul celor mai râvnite facultăţi se află, încă din prima zi de înscriere, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde până acum s-au depus 3242 de dosare pe cele 717 locuri cu taxă şi 150 de locuri fără taxă. Numai la specializarea Administraţie Publică s-au depus până acum 400 de dosare de înscriere, pe 100 de locuri de admitere, cerere la fel de mare înregistrându-se şi la specializările Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, la Management şi la Administrarea Afacerilor.
Un număr mai mare de dosare depuse decât cel al locurilor scoase la concurs s-a înregistrat şi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Automatică şi Informatică Aplicată fiind cea mai „vânată” de absolvenţi. Astfel, pe 40 de locuri, cu şi fără taxă, s-au depus deja 110 dosare de admitere. Şi la specializarea Calculatoare numărul de dosare este mare, 134 de înscrişi, însă şi numărul de locuri este mai mare, fiind vorba despre 130 de locuri de admitere. Per total, la nivelul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor s-au depus până acum 433 de dosare de admitere.
La Facultatea de Inginerie Alimentară sau înscris până acum 298 de candidaţi, pe 86 de locuri fără taxă şi 120 de locuri cu taxă. La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport s-au depus până acum 82 de dosare de admitere pentru ocuparea celor 180 de locuri la învăţământul de zi, licenţă. La Facultatea de Inginerie, Mecatronică şi Management s-au înregistrat 164 de dosare, pentru ocuparea a 187 de locuri scoase la concurs, iar cea mai solicitată specializare este Inginerie Economică în domeniul mecanic.
Facultatea de Istorie şi Geografie a înregistrat până acum aproape 400 de dosare de admitere, iar specializarea Geografia Turismului a fost cea mai atractivă pentru candidaţi.

 

Nici un candidat la specializarea Ucraineană şi o limbă modernă

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării s-au depus 191 de dosare de înscriere, iar cele mai multe solicitări s-au înregistrat la specializarea Limba şi literatura engleză - Limba şi literatura germană /Limba şi literatura română. Facultatea înregistrează însă şi un record negativ al admiterii, la specializarea Limba şi literatura ucraineană - O limbă şi literatură modernă (franceză/engleză)/Limba şi literatura română unde nu s-a depus nici un dosar de admitere. Specializarea Studii americane a înregistrat doar două dosare de admitere, profilul acesta fiind şi anul trecut unul dintre cele mai puţin solicitate din universitate.
La Facultatea de Silvicultură s-au depus 92 de dosare pe 102 locuri de admitere, iar la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei s-au înscris 68 de candidaţi, pe 172 de locuri scoase la concurs.
La facultăţile cu predare la distanţă s-au înscris 1231 de candidaţi, iar Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică este şi în acest caz în fruntea clasamentului, cu 835 de dosare depuse.
Universitatea „Ştefan cel Mare” continuă înscrierile până pe 24 iulie, iar pe 25 iulie vor avea loc probele de examen pentru candidaţii înscrişi la specializări unde admiterea se face prin concurs. Rezultatele acestei sesiuni de admitere se vor afişa pe 26 iulie, iar înmatricularea candidaţilor admişi se va face de pe 27 iulie până pe 31 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul celor mai „vânate” facultăţi.
 Vizualizări articol: 3829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Topul celor mai „vânate” facultăţi1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru OANA ALPHONSO trimis de
(20 iul 2009, 13:11:31
Draga jurnalista Oana Alphonso fa ma sa cred ca nu ai luat vreun ban de pe urma Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava, deoarece observ ca mai bine de o saptamana faci publicitate acestei universitati si sincer ne am cam saturat deoarece nu este singura in Suceava.

Asa ca ne am interesat pt tine iar daca nu stiai mai sunt si alte facultati acreditate care isi au filiale la Suceava cum ar fi de exemplu Universitatea " Danubius Galati " unde ca sa vezi spre stupoarea mea practica taxe mult mult mai mici decat Universitatea "Stefan cel Mare" si are urmatoarele facultati :

1. Facultatea de Drept - Specializarea Drept TAXA 1400 RON

2. Facultatea de Stiinte Economice

- Finante - Specializarea - Finante si banci

- Administrarea afacerilor- Specializarea Economia comertului,turismului si serviciilor

- Contabilitatea- Specializarea: Contabilitatea si informatica de gestiune

- Cibernetica, Statistica si Informatica Specializarea Info
2.   PUBLICITATEA GRATUITA trimis de
(20 iul 2009, 13:23:05
3. Facultatea de Stiinte ale Comunicarii

- Stiinte ale Comunicarii Specializarea: Comunicare si Relatii Publice Specializarea

4. Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene

Specializarea : Relatii Internationale si Studii Europene

5. Facultatea de Stiinte Aministrative

-Stiinte Administrative Specializarea : Politie Comunitara

Inscrierile au loc in perioada : 1-31 iulie 2-25 septembrie

Relatii la Liceul " Petru Musat "
2.1  RE: PUBLICITATEA GRATUITA trimis de
(20 iul 2009, 16:37:43
Multumim pt informatii!

Fratilor, nu puneti botu...Danubius e un Spiru Haret mai mic..asa ca aveti grija.
3.   Pentru ENCIPI - DEZINFORMATORUL trimis de
(20 iul 2009, 22:17:32
ENCIPI iti sugerez tie si tuturor celor interesati sa consulte site-ul ARACIS Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior precum si Hotar�rea Guvernului nr. 749/2009 si sa nu dezinformezi cititorii .

Posibil sa fii cadru didactic al universitatii sucevene si desigur te temi sa nu pierzi si ultimii candidati care in mom.de fata inca nu si au depus dosarele la facultate.

Stiti de ce Universitatea " Stefan cel MAre " Suceava are asa de multi candidati inscrisi ???

Din 2 motive :

1.Din cauza crizei economice parintii numai pot sa suporte cheltuielile de cazare cu copii lor pt ca acestia sa opteze pt o alta facultate dintr-un alt judet mult mai buna.

2. Deoarece nu-si mai pot inscrie copii la centrul teritorial a Universitatii " Spiru Haret " Suceava unde taxele erau de X 2 mai mici din cauza scandalului iscat pe tema acreditarii acestei institutii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei