Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Forul politic al PDL nu a decis în legătură cu votul în cazul raportului Ridzi

Luni, 20 Iulie 2009 (16:24:49)

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că forul politic al partidului nu a luat o decizie în ceea ce priveşte votul asupra raportului comisiei de anchetă parlamentară a cazului Monica Iacob Ridzi.

"Poziţia PDL rămâne consecventă: Parlamentul nu trebuie să fie un scut pentru demnitari, pentru parlamentari. Vom acţiona în această direcţie. Facem un apel, în primul către partenerii noştri de coaliţie, ca, în acest sens, în această sesiune extraordinară. Aici ne referim atât la dosarele Năstase, Tăriceanu. PDL a fost deschis pentru o acţiune rapidă, pentru un vot transparent pentru aflarea adevărului", a declarat Gheorghe Flutur.

Totuşi, liderul PDL a refuzat să afirme cum vor vota parlamentarii PDL în cazul fostului ministru al tineretului şi sportului.

"Să se întrunească parlamentarii, să facă o analiză. Nu pot eu să vă spun. Linia noastră este pentru ca Parlamentul să nu devină un scut pentru nimeni. Dar trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Forul politic al PDL nu dă sentinţe dacă cineva este vinovat sau nu. (…) Se vor întâlni parlamentarii noştri, analizează şi vor acţiona", a declarat Flutur.

El a spus că parlamentarii PDL au votat "cu ambele mâini" constituirea comisiei de anchetă parlamentară a cazului Monica Iacob Ridzi dar că situaţia care există reprezintă "reportarea unor dosare în Parlamentul României, care cred că au început să prindă mucegai şi din acest punct de vedere luăm note proaste şi la Comisia Europeană".

"Respectând regulamentul Parlamentului oamenii noştri nu vor pune frână în a da drumul tuturor demersurilor în cunoştinţă de cauză. E firesc că ei vor analiza acest lucru. Încă o dată vă spun că trebuie să judecăm cu aceeaşi unitate de măsură toate dosarele din Parlament şi să grăbim exprimarea justiţiei cât mai repede", a conchis Flutur, răspunzând întrebării unui jurnalist despre cum vor vota parlamentarii PDL raportul comisiei de anchetă parlamentară a cazului Monica Iacob Ridzi.

Biroul Permanent al Camerei a decis, pe 13 iulie, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două şedinţe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.

După ce plenul Camerei va elabora cele două hotărâri privind cazurile Sterling şi Ridzi, se va discuta despre procedura care va fi urmată privind începrea urmăririi penale a celor doi demnitari, a adăugat Pardău.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului Monica Iacob Ridzi a propus, joi, premierului revocarea acesteia din funcţie şi cercetarea pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF, şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.

Subcomisia parlamentară de anchetă în cazul Sterling a aprobat, în urmă cu zece zile, cu 13 voturi "pentru" şi trei abţineri, raportul în care se stabileşte termenul de 60 de zile de la aprobarea acestuia de către plen pentru ca Guvernul să decidă dacă reziliază sau renegociază contractul cu firma Sterling. PNL a apreciat că Raportul Sterling este "pur politic" şi a depus opinie separată la acest document.

Totodată, PDL a cerut acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling.

Potrivit Regulamentului, Camera Deputaţilor are dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului.

Articolul 155 din Regulament stabileşte că dezbaterea acestei cereri se face pe baza raportului întocmit fie de o comisie permanentă, ca urmare a unei anchete, fie de o comisie specială de anchetă constituită în acest scop. Dacă ministrul are şi calitatea de deputat, cererea se trimite spre examinare Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, care va elabora un raport pe care îl înaintează Camerei.

Acelaşi document prevede că cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Forul politic al PDL nu a decis în legătură cu votul în cazul raportului Ridzi.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: Forul politic al PDL nu a decis în legătură cu votul în cazul raportului Ridzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei