Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Se strânge laţul

O nouă plângere penală împotriva lui Olărean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă plângere penală a fost înregistrată de procurorii din Rădăuţi împotriva primarului Aurel Olărean. De această dată, sesizarea vizează licitaţia organizată de Primăria Rădăuţi pentru atribuirea unui spaţiu ultracentral, fără existenţa unui caiet de sarcini aprobat de consilierii locali.

 

Plângerea penală a fost depusă de Vivi Tătar, „în numele mai multor cetăţeni din municipiul Rădăuţi”, şi îi vizează atât pe primarul Aurel Olărean, pe secretarul Primăriei, Haralambie Herghelegiu, cât şi pe consilierii locali. Concret, Vivi Tătar le cere procurorilor să-l cerceteze pe edilul oraşului şi pe celelalte persoane vizate pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.
Reclamantul s-a arătat nemulţumit de modul în care a fost organizată licitaţia pentru atribuirea unui spaţiu de 62 de mp din centrul oraşului. Tătar a arătat că la data licitaţiei nu exista un caiet de sarcini aprobat de consilieri locali, iar în plus firma câştigătoare a beneficiat şi de facilităţi care nu se înscriu în sfera legală.
În plângerea penală se arată că pentru reducerea cu 50% a chiriei nu există nici un temei legal, iar consilierii locali au fost duşi în eroare de primarul Olărean şi de secretarul Herghelegiu. Mai mult, Vivi Tătar spune că chiria pe care o plăteşte VP Construct SRL Rădăuţi, câştigătorul licitaţiei, este sub cea practicată pe piaţă.
O altă acuzaţie extrem de gravă îl priveşte pe secretarul Primăriei Rădăuţi, despre care se afirmă: „Hotărârea Consiliului Local cu aprobarea caietului de sarcini a fost modificată de secretar şi a fost trimisă la Prefectură o altă hotărâre decât cea aprobată în plenul şedinţei de consiliu local”.

 

Olărean despre Vivi Tătar: „Un ratat al societăţii”

De cealaltă parte, primarul Aurel Olărean a declarat că plângerea penală depusă de Vivi Tătar este un răspuns la amenda pe care Primăria Rădăuţi i-a aplicat-o săptămâna trecută.
„A fost sancţionat cu 100 de milioane de lei vechi pentru că a ocupat spaţiul public (n.r. – cu terasa din zona centrală a municipiului Rădăuţi) fără a avea avizele necesare. O amendă de 50 de milioane de lei vechi i-am aplicat şi celui care i-a închiriat spaţiul lui Vivi Tătar. Este vorba de Arcadie Plămadă, care a primit o amendă de 50 de milioane de lei vechi, pentru că a nu a solicitat certificatul de urbanism pentru amplasarea terasei”, a precizat Olărean.
Referitor la Vivi Tătar, primarul din Rădăuţi a ţinut să-i facă şi o caracterizare: „Este un ratat al societăţii, un ţepar care închiriază spaţii şi nu mai plăteşte. Ăsta vrea să ne întrebe pe noi cum am dat un spaţiu care stătea nefolosit de 5-6 ani şi din care Primăria a pierdut peste un miliard de lei vechi. A fost o licitaţie corectă, iar domnul Hurjui de la Curtea de Conturi Suceava a confirmat asta”.
Secretarul Primăriei Rădăuţi nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

 

O licitaţie cu cântec

Licitaţia cu cântec a avut loc pe 28 mai 2009, când comisia de evaluare a ofertelor pentru închirierea Pescăriei din zona centrală s-a întrunit şi a declarat câştigătoare firma VP Construct SRL Rădăuţi.
Numai că, la acea dată nu exista un caiet de sarcini aprobat în Consiliul Local. Acest lucru s-a întâmplat abia după două săptămâni, pe 11 iunie 2009.
Spaţiul a fost închiriat pentru 7 ani, cu drept de prelungire, iar prin contract sunt stipulate şi o serie de facilităţi, cum ar fi: „chiriaşul nu va plăti 12 luni chiria stabilită la licitaţie, iar după 12 luni va plăti lunar 50% din valoarea chiriei până la recuperarea investiţiei în sumă totală de 48.654 de lei, fără TVA, sumă estimată de Primăria Rădăuţi ca necesar pentru lucrările de reparaţii şi renovări”.
Interesant este că Mircea Vlădean, administratorul VP Construct SRL Rădăuţi, este un apropiat al primarului Olărean, care a mai făcut şi alte afaceri profitabile cu Primăria, cel mai concludent exemplu fiind patinoarul care a funcţionat în centrul oraşului şi pentru care nu s-a plătit nici energia electrică şi nici apa consumată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă plângere penală împotriva lui Olărean.
 Vizualizări articol: 2805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
O nouă plângere penală împotriva lui Olărean4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Batausul orasului trimis de
(20 iul 2009, 20:27:26
A gasit si cine sa ceara dreptate. Dupa ce e cunoscut ca tepar, are datorii la o gramada de firme care i-au prestat servicii diverse, a smenuit accidentul fiului sau ca sa-l scoata cu basma curata, e cunoscut ca bataus care isi face singur dreptate cu ciomaga. Caz relatat chiar si de ziarul dumneavoastra, si ar fi bine sa puneti materialul pe tapet pentru a sti despre cine scrieti si a informa corect lumea din judet ca cei din Radauti stiu foarte bine ce lichea este.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei