Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Vasile Ilie şi Rîmbu riscă pierderea sprijinului PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia managerului Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vasile Ilie de a construi trei blocuri în curtea spitalului a tulburat puternic apele în PD-L Suceava.
Ieri, secretarul general al organizaţiei, deputatul Ioan Bălan, şi prim-vicepreşedintele PD-L, senatorul Orest Onofrei, au declarat, într-o conferinţă de presă comună, că pentru această iniţiativă cei doi riscă să piardă sprijinul politic al partidului care i-a propulsat în funcţii.
„Vasile Ilie şi Vasile Rîmbu riscă să rămână fără sprijinul partidului dacă mai au declaraţii şi acţiuni în afara partidului şi asta riscă toţi ceilalţi care o vor face, indiferent ce funcţii au în partid, inclusiv eu”, a declarat deputatul Bălan, iar senatorul Onofrei a completat că riscul nu vine de la faptul că „îi cheamă pe amândoi Vasile”.
Ioan Bălan a arătat că PD-L, prin vocea preşedintelui Gheorghe Flutur, şi-a exprimat foarte clar poziţia vizavi de perimetrul din jurul spitalului în campaniile electorale de anul trecut, în perioada când se discuta oferta magazinelor PLUS de a construi aici, în sensul că parcul spitalului trebuie să rămână ocupat de spaţiu verde.
„Cred că, dacă managerul Spitalului Judeţean are puseuri de dezvoltator imobiliar, nu suntem noi vinovaţi pentru asta şi îl atenţionez public să nu mai facă referiri de genul acesta”, a spus Bălan, amintind şi motivaţia dată de Vasile Rîmbu legată de diminuarea spaţiului verde, că „aici e spital de urgenţă, nu sanatoriu”: „el are o casă înconjurată de foarte, foarte multă verdeaţă şi sunt convins că nu-i sanatoriu acolo, e o casă de locuit”.
Liderul PD-L l-a avertizat public pe Vasile Rîmbu, dar şi pe alţi manageri susţinuţi de PD-L, să-şi vadă strict de atribuţiile pe care le au conform cu fişa postului.
Potrivit lui Bălan, Suceava are nevoie într-adevăr nevoie de locuinţe pentru anumite categorii profesionale, dar rezolvarea nu o reprezintă construcţiile în parcuri.

 

Onofrei: Din punct de vedere politic, „Vasile Ilie este situat între scaune”

„Recomand managerului spitalului să se ocupe mai mult de ceea ce ştim cu toţii că este nevoie acolo şi să înceapă de la poarta de intrare şi de la UPU, unde sunt medici deosebiţi care încearcă să facă totul pentru a veni în sprijinul pacienţilor, dar de multe ori lipsesc aparatura şi medicamentele. Am primit multe telefoane atât eu, cât şi preşedintele Flutur şi alţi colegi din PDL, inclusiv de la medici care şi-au manifestat indignarea faţă de dualitatea noastră. Vreau să spun foarte sigur şi tranşant că, dacă nu am fost de acord atunci să se construiască spaţii comerciale (n.r. magazin PLUS), cât va fi PD-L la putere nu se vor construi în perimetrul Spitalului de Urgenţă decât unităţi medicale”, a afirmat Ioan Bălan.
În ceea ce-l priveşte pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi al PD-L, Vasile Ilie, Bălan a spus că în cadrul partidului acesta nu a mai susţinut necesitatea construirii de blocuri la spital, ci a spus că a fost „doar o discuţie de tatonare între domnia sa şi conducerea spitalului”.
Senatorul Onofrei a punctat că „dacă domnul Vasile Ilie a susţinut ceea ce în mod evident susţine managerul spitalului, din punct de vedere politic el este situat între scaune, adică în afara partidului. Nu poţi să susţii un lucru contrar a ceea ce am spus noi în campania electorală, că acolo dorim spaţii verzi”.

 

Bălan: „La partid nu avem mamă..., nu avem prietenii, nu avem duşmănii”

Atât Bălan, cât şi Onofrei au dat asigurări că parcul spitalului va rămâne cu această destinaţie şi nu va fi invadat de blocuri, iar mesajul lui Bălan a fost că, în acest moment, Vasile Ilie are susţinerea PD-L, dar, „dacă va continua pe această linie cu siguranţă nu o va mai avea”.
„La partid nu avem mamă, nu avem taţi, nu avem fraţi, nu avem prietenii, nu avem duşmănii. Când ieşim de la partid toate acestea pot să existe, dar în cadrul partidului nu, pentru că atunci deciziile pe care le luăm aici ar fi viciate. Domnul Vasile Rîmbu trebuie să facă doar acţiuni şi declaraţii în legătură cu instituţia pe care o conduce, în sensul că, dacă a hotărât ceva CJ, el trebuie să ducă la îndeplinire, or chestiunea legată de construcţia acestor locuinţe a fost dusă prea voluntar şi prea repede în dezbaterea mass media”, susţine secretarul executiv al PD-L Suceava.
Întrebat cine de la vârful PD-L se mai plasează alături de Rîmbu şi Ilie în problema blocurilor, Bălan a precizat că nu există nici o fractură între Vasile Ilie şi Vasile Rîmbu pe de o parte şi conducerea PD-L pe de altă parte, dar cei doi „nu pot să iasă din cadrul PD-L”.
„Soluţia propusă de conducerea spitalului şi Vasile Ilie nu reprezintă soluţia PD-L. Vasile Ilie nu reprezintă conducerea PD-L, este un membru ca oricare altul în BPJ. Punct”, a concluzionat parlamentarul democrat-liberal.
Reamintim că scandalul din PD-L a început săptămâna trecută, după ce „Monitorul de Suceava” a prezentat detaliat proiectul vicepreşedintelui Vasile Ilie şi managerului spitalului, Vasile Rîmbu, de a construi trei blocuri de 5, 6 şi 7 niveluri în parcul Spitalului de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, asta după ce anul trecut, pe vremea când era în opoziţie, PD-L a susţinut că nici un imobil care nu are destinaţie medicală nu trebuie să fie construit în curtea spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie şi Rîmbu riscă pierderea sprijinului PD-L.
 Vizualizări articol: 5493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.47/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 19 voturi
Vasile Ilie şi Rîmbu riscă pierderea sprijinului PD-L3.5519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei