Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD vrea reducerea TVA la pâine, carne de pui şi lapte, dar şi plata TVA la încasarea facturii

Luni, 6 Iulie 2009 (18:32:08)

PSD propune un Plan de acţiune cuprinzând un număr de 24 de măsuri pentru ieşirea din criză, printre care se numără reducerea TVA pentru pâine, carne de pui neprelucrată şi lapte precum şi plata TVA la încasarea facturii, documentul fiind prezentat, luni, de către preşedintele PSD Mircea Geoană.

Potrivit documentului, reducerea TVA pentru pâine carne de pui neprelucrată şi lapte are ca scop asigurarea protecţiei sociale a celor mai săraci români, măsura urmând să fie dublată de un mecanism de control, prin care micşorarea TVA să se regăsească în reducerea preţurilor şi nu în creşterea profiturilor comercianţilor.

Geoană nu a spus şi care va fi cifra cu care va fi redus TVA pentru aceste alimente. "Iniţial a fost vorba de 5 la sută, suntem dispuşi la dialog, pentru a vedea care este forma exactă a acestei reduceri de TVA", a spus preşedintele PSD, care a adăugat că acesta este o formă de sprijin şi pentru producătorii autohtoni.

O altă măsură propusă prin Planul de acţiune al PSD este reducerea cu o treime a facturii de energie pentru consumatorii casnici, în funcţie de nivelul veniturilor, dar şi pentru agenţii economici afectaţi de criza economică.

Mircea Geoană a menţionat că acestă măsură ar urma să fie aplicată pe o perioadă de şase luni, din 1 septembrie, prin creşterea la 90 la sută a ponderii în coşul de calcul pentru gazele naturale din producţia internă şi la 50 la sută pentru energia electrică.

În documentul citat se mai arată că o astfel de măsură vizează micşorarea poverii fiscale în perioada de criză prin reducerea facturii la energie pentru populaţie şi pentru firme.

Aceste măsuri care fac parte din planul antictiză al social-democraţilor sunt înscrise la capitolul "Măsuri de înfiinţare/menţinere de locuri de muncă şi solidaritate socială".

La capitolul "Măsuri de sprijinire a mediului de afaceri", Mircea Geoană a menţionat plata TVA la încasarea facturii. În documentul făcut public luni se arată că, deşi este posibil să se înregistreze unele sincope în ceea ce priveşte încasările bugetare, o astfel de măsură ar trebui să fie adoptată deoarece este anormal ca firmele să plătească TVA atâta timp cât nu au încasat banii de la contractori.

Geoană a apreciat că acestă propunere va isca controverse. "Prea mulţi agenţi economici din România ne spun, de ani şi ani, că sunt nedreptăţiţi şi că este nefiresc ca statul să blocheze sume din TVA pe care care să le folosească discreţionar, privând agentul economic de folosirea banului său pentru propria afacere, pentru reinvestire şi, până la urmă, pentru profit şi locuri de muncă", a declarat liderul social-democrat.

El a recunoscut că măsura ar fi "dificilă" şi ar crea probleme la colectare, dar că aceasta este o problemă mereu ridicată de mediul de afaceri.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD vrea reducerea TVA la pâine, carne de pui şi lapte, dar şi plata TVA la încasarea facturii.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD vrea reducerea TVA la pâine, carne de pui şi lapte, dar şi plata TVA la încasarea facturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei