Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supravegheri aeriene

Reţea de contrabandă cu ţigări, urmărită din elicopter

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de 15 indivizi, din zona Rădăuţi, suspecţi că ar face parte dintr-o reţea de contrabandă cu ţigări ucrainene, au fost aduşi, ieri, sub escortă, în faţa procurorilor Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Încă de la primele ore ale dimineţii, o armată întreagă de oameni ai legii şi zeci de maşini au descins în zona Bilca-Vicov, fiind efectuate nu mai puţin de 17 percheziţii la domiciliile suspecţilor.
Gruparea din care făceau parte şi care a introdus pe piaţa neagră tiruri întregi de ţigări de contrabandă era monitorizată de mai multă vreme, în baza unor informaţii obţinute de poliţiştii de frontieră suceveni.
La acţiunea de amploare de ieri au participat nu mai puţin de 28 de poliţişti de frontieră, 56 de poliţişti şi 40 de jandarmi.
Potrivit purtătorului de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, subcomisar Ilie Poroch-Seriţan, gruparea infracţională era constituită din 23 de persoane.
La acţiune a participat şi un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Din datele pe care le deţinem, în noaptea de sâmbătă spre duminică, membrii reţelei au făcut încă un transport de ţigări de pe teritoriul ucrainean, unde fuseseră lăsate într-un anumit loc de membrii ucraineni ai reţelei, pe teritoriul românesc.
Ce nu au ştiut contrabandiştii a fost faptul că toate mişcările lor erau monitorizate din elicopter.

 

Peste 150 de baxuri cu ţigări şi sume importante de bani, în casele suspecţilor

La acţiunea de ieri au participat şi poliţişti, ofiţeri şi procurori din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a M.A.I.
În urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit, potrivit primelor calcule, peste 150 de baxuri cu ţigări (75.000 pachete), de provenienţă ucraineană de diferite mărci, precum şi importante sume de bani (circa 130.000 lei).
Ieri după-amiază, sediul Parchetelor sucevene, acolo unde se află şi birourile procurorilor DIICOT, se transformase într-o adevărată fortăreaţă, fiind plin de forţe de ordine.
Întrucât, aseară, la ora închiderii ediţiei, audierile nu fuseseră finalizate, anchetatorii au declarat că vor reveni cu mai multe informaţii în cursul zilei de astăzi.
Cel mai probabil, mare parte dintre persoanele aduse în faţa procurorilor DIICOT vor fi reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţea de contrabandă cu ţigări, urmărită din elicopter.
 Vizualizări articol: 3931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Reţea de contrabandă cu ţigări, urmărită din elicopter4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei