Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bacalaureat

Medii între 9 şi 10 pentru aproape 2.000 de candidaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de absolvenţi de liceu din judeţ au aşteptat ieri cu sufletul la gură să se afişeze rezultatele examenului de bacalaureat. Încă de la primele ore ale dimineţii, candidaţii au început să vină să vadă dacă s-au afişat rezultatele, şi chiar dacă acestea trebuiau să fie făcute publice până la orele 16:00 şi puteau fi vizualizate ulterior şi pe pagina de Internet a Ministerului Educaţiei, puţini au avut răbdarea şi puterea să stea liniştiţi acasă şi au preferat să aştepte la şcoală, alături de colegi.
Varianta aleasă de cei care au venit să vadă rezultatele la şcoală a fost cea mai inspirată, pentru că aceştia au fost printre primii care au aflat ce note au obţinut.
„Pe Internet nu-s introduse încă toate notele, nu mai aveam răbdare. Toată noaptea am stat, aşteptând să pună rezultatele, iar acum am venit aici şi le-am găsit”, ne-a mărturisit un absolvent de liceu, fericit că a reuşit să treacă examenul maturităţii cu o medie peste 9.
Vestea că în şcoli rezultatele sunt afişate încă de dimineaţă s-a răspândit repede printre candidaţi, care au venit rând pe rând să afle ce note au luat. Unii au plecat extrem de mulţumiţi, alţii supăraţi, iar alţii au rămas la şcoală dorind să conteste notele de la una sau chiar de la mai multe lucrări.

 

Cinci candidaţi cu 10 pe linie

Marea majoritate a candidaţilor suceveni au trecut prima sesiune de bacalaureat cu note mari.
93,64% dintre cei care au susţinut examenul în această sesiune l-au promovat, iar 1.992 de candidaţi au reuşit să obţină medii de la 9 la 10.
Performanţa absolută au atins-o cinci dintre candidaţii acestei sesiuni de bacalaureat, aceştia promovând examenul cu media 10. Patru dintre candidaţii cu media 10 sunt de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, iar cel de-al cincilea concurent cu media maximă este de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.
Sînziana Bîrsanu, Theodora Chirilă, Alice Cojghiceanu şi Simina Toderaş sunt candidatele cu 10 pe linie de la Colegiul „Petru Rareş”, iar Cosmina Moroşan este absolventa Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc care a terminat bacalaureatul cu media 10.

Potrivit unei situaţii întocmite de Inspectoratul Şcolar Suceava privind rezultatele acestei sesiuni de bacalaureat, din cei 6.575 de candidaţi prezenţi la examen, 403 concurenţi nu au reuşit să promoveze bacalaureatul, 401 dintre aceştia picând cu note mai mici de cinci, în timp ce doi concurenţi au picat cu medii între 5 şi 5,99.
6.157 de candidaţi au luat bacalaureatul, iar cei mai mulţi dintre ei au promovat cu medii de la 8 la 8,99. Este vorba despre un număr de 2.391 de absolvenţi de liceu. Urmează apoi candidaţii cu medii de la 9 la 9,99, 1.987 la număr, şi cei cu rezultate de la 7 la 7,99, fiind vorba despre 1.512 concurenţi. Doar 262 dintre absolvenţii de liceu din judeţ au promovat examenul cu medii de la 6 la 6,99, iar cinci concurenţi, aşa cum am mai menţionat, au obţinut media 10 curat.
15 concurenţi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat pentru că au fost surprinşi copiind de pe fiţuici. Pentru că frauda a fost depistată de către preşedintele comisiei de examen în anumite situaţii, sau de către inspectorii şcolari delegaţi să supravegheze bacalaureatul, în alte situaţii, şi nu de către profesorii supraveghetori din clasele în care cei 15 concurenţi eliminaţi susţineau examenul, dascălii supraveghetori au fost înlocuiţi, nu au mai avut voie să supravegheze la alte probe şi riscă sancţiuni. Situaţia lor va fi analizată în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al IŞJ.
Ieri seara, până la orele 20:00, candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute au avut posibilitatea să depună contestaţii.
Rezultatele la contestaţii se vor afla în câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medii între 9 şi 10 pentru aproape 2.000 de candidaţi.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Medii între 9 şi 10 pentru aproape 2.000 de candidaţi2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 6 iul 2009, 14:46:30
ilustri, d-le, ilustri!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei