Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii cazaţi la căminul liceului din Iaşi unde au fost cazuri de gripă AH1N1 rămân în carantină

Luni, 6 Iulie 2009 (16:10:57)

Elevii cazaţi în căminul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi vor mai rămâne câteva zile în carantină, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi motivând că măsura a fost luată pentru a evita riscul apariţiei unor noi cazuri de gripă AH1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului DSP Iaşi, Vasile Cepoi, ultimul elev diagnosticat cu gripă cu noul virus a fost internat în spital în 30 iunie, iar regulile impun menţinerea stării de carantină timp de zece zile.

"Sunt multe persoane care au intrat în contact cu cei bolnavi de gripă porcină şi am decis să menţinem carantina încă vreo câteva zile", a declarat, luni, directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

El a mai spus că, în prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi mai sunt internate două eleve de la Grupul Şcolar "Ioan Holban", precum şi o elevă de la liceul "Vasile Alecsandri", cele trei tinere fiind diagnosticate cu gripă AH1N1.

"În spital mai sunt internate trei fete. Două dintre ele sunt eleve la «Ioan Holban», iar cealaltă învaţă la Liceul «Vasile Alecsandri» şi a venit dintr-o excursie în Marea Britanie cu simptomele bolii. Ceilalţi elevi din grupul întors din excursie sunt monitorizaţi la domiciliu", a mai spus şeful DSP Iaşi.

La rândul său, directorul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi, Vasile Guzganu, a declarat că luni dimineaţă o echipă de la DSP a dezinfectat spaţiile din cămin unde au locuit elevii englezi depistaţi cu gripă porcină.

"S-a făcut dezinfecţia pe palierul respectiv, dar căminul rămâne încă în carantină. Sunt vreo 40 de elevi cazaţi acolo care nu au voie să iasă din clădire. Le este foarte greu pentru că se plictisesc şi este dificil să stea în spaţiu închis, dar ei au înţeles situaţia. Cu toţii se simt bine şi sper să nu mai apară vreun nou caz de gripă porcină", a afirmat Guzganu.

Opt elevi britanici din cei 19 care au venit la Iaşi pentru a participa la un proiect social au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1 şi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Ulterior, alte două eleve din Iaşi care au intrat în contact cu elevii britanici s-au îmbolnăvit de gripă, acestea fiind internate în prezent la spitalul ieşean.

La sfârşitul săptămânii trecute, întreg grupul de elevi britanici, alături de cei trei profesori care îi însoţeau, au părăsit Iaşiul, zborul acestora către Londra fiind asigurat cu două avioane speciale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii cazaţi la căminul liceului din Iaşi unde au fost cazuri de gripă AH1N1 rămân în carantină.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii cazaţi la căminul liceului din Iaşi unde au fost cazuri de gripă AH1N1 rămân în carantină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei