Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Republica Olărean

Licitaţie cu iz penal la Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi, a devenit garantul unei licitaţii cu iz penal, organizată în urmă cu aproximativ o lună. Mai exact, Primăria a încheiat un contract de închiriere pentru un spaţiu ultracentral după o licitaţie publică cu o firmă administrată de un apropiat al edilului din Rădăuţi. Până aici toate bune şi frumoase, numai că licitaţia a avut loc înainte de aprobarea caietului de sarcini. Poliţia şi Parchetul trebuie să se sesizeze pentru a face lumină în acest caz care începe deja să pută.

 

O licitaţie dubioasă organizată de Primăria Rădăuţi şi supervizată de primarul Aurel Olărean ridică mari semne de întrebare asupra a ceea ce se petrece în ultima vreme în această instituţie.
Câştigătoare a licitaţiei pentru închirierea unui spaţiu de 62 de mp, situat pe strada Piaţa Unirii, în plin centrul oraşului, a fost desemnată firma VP Construct SRL Rădăuţi, al cărei administrator este Mircea Vlădean, un apropiat al primarului Olărean. De altfel, acest Vlădean apare şi în alte afaceri încheiate cu Primăria Rădăuţi, relaţii de pe urma cărora administraţia locală a avut doar de pierdut.
Pe 28 mai 2009, comisia de evaluare a ofertelor pentru închirierea Pescăriei din zona centrală s-a întrunit şi a declarat câştigătoare firma VP Construct SRL Rădăuţi.
După două săptămâni, pe 11 iunie 2009, se întruneşte şi Consiliul Local al municipiului Rădăuţi, unde este pus în dezbatere proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea caietului de sarcini pentru licitaţia care a avut loc.
Cu alte cuvinte, Primăria Rădăuţi le-a vândut participanţilor la licitaţia din 28 mai 2009 un caiet de sarcini care nu era aprobat de consilierii locali, şi ca atare nu avea nici o valoare.

 

Pescăria, închiriată pe şapte ani

Conform contractului de închiriere încheiat între Primăria Rădăuţi şi VP Construct SRL, înţelegerea dintre cele două părţi se întinde pe o durată de şapte ani, cu drept de prelungire.
În acest contract, reprezentanţii Primăriei recunosc că licitaţia a avut loc înainte de aprobarea caietului de sarcini şi fac menţiuni cu privire la termenii înţelegerii.
Astfel, se arată că „chiriaşul nu va plăti 12 luni chiria stabilită la licitaţie, iar după 12 luni va plăti lunar 50% din valoarea chiriei până la recuperarea investiţiei în sumă totală de 48.654 de lei, fără TVA, sumă estimată de Primăria Rădăuţi ca necesar pentru lucrările de reparaţii şi renovări”.
Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 25 lei/mp/lună, ceea ce înseamnă că lunar firma VP Construct SRL ar avea de plată 1.550 de lei, adică în jur de 370 de euro, în condiţiile în care preţurile practicate în acest moment pe piaţa din Rădăuţi sunt aproape duble.

 

Olărean: „Azi sunt cu rădăuţenii, nu dau nici o declaraţie”

Contactat telefonic pentru a explica anomaliile apărute cu ocazia acestei licitaţii, primarul Aurel Olărean a spus că nu are timp pentru a discuta cu ziariştii.
„Astăzi nu dau nici o declaraţie pentru că sunt la Zilele Municipiului Rădăuţi. Vreau să fiu alături de rădăuţeni şi nu vorbesc cu ziarele. Să scrii exact ce am spus”, a fost declaraţia primarului din Rădăuţi.
De cealaltă parte, Mircea Vlădean, administratorul VP Construct, a precizat că din punctul său de vedere totul a fost legal.
„Am cumpărat caietul de sarcini de la doamna Cazac şi am adus toate actele care mi s-au cerut. Din partea mea nu este nici un fel de problemă”, a declarat Vlădean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie cu iz penal la Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 13 voturi
Licitaţie cu iz penal la Primăria Rădăuţi3.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari ... trimis de
( 6 iul 2009, 12:45:40
Felicitari domnului Aurel Olarean si primariei Radauti pentru concertul organizat aseara cu ocazia zilelor municipiului Radauti. Matteo, Delia si trupla Simplu au facut un super show. Nota 10!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei