Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzia BPN al PDL: Afirmaţiile premierului Boc în cazul Ridzi, poziţia oficială a partidului

Luni, 6 Iulie 2009 (18:35:19)

Şedinţa Biroului Permanent al PDL s-a desfăşurat, luni, într-o atmosferă total contrară aşteptărilor, după declaraţiile de vineri ale unor lideri, aceştia ascultând, fără niciun comentariu, poziţia premierului Boc, care a fost însuşit drept punctul de vedere oficial în cazul Ridzi.

Potrivit unor surse din PDL, liderii partidului au discutat despre modul în care vor reacţiona la ultimele evenimente legate de cazul ministrului Monica Iacob Ridzi încă de duminică, la şedinţa pregătitoare a Biroului Permanent Naţional de luni.

Toţi membrii conducerii PDL au fost atenţionaţi să nu facă niciun fel de comentarii vis-à-vis de scandalul de la Ministerul Tineretului.

Astfel se explică faptul că, la începutul şedinţei BPN, cât şi la finalul ei, niciunul dintre liderii partidului nu a dorit să comenteze ceea ce s-a întâmplat vineri, la întrebările presei pe acest subiect cu toţii repetând aceeaşi frază: "Vi se va spune la conferinţa de presă".

Nici măcar liderii care au vorbit, vineri, despre "deficitul de imagine" pe care partidul l-a suferit prin acest scandal, respectiv Ioan Oltean şi Theodor Stolojan, nu au mai făcut declaraţii, în timp ce vicepreşedintele Cezar Preda, cel mai înverşunat critic al ministrului Tineretului, a preferat să nu participe la şedinţă.

La şedinţa partidului, premierul Emil Boc i-a informat pe colegi despre poziţia sa privind cazul Ridzi, precizând că în acest caz trebuie să se aştepte rezultatul anchetei DNA, pentru a se lua o decizie în sensul demiterii sau al demisiei Monicăi Iacob Ridzi.

De asemenea, membrilor BPN li s-a explicat că toate atacurile la adresa partidului din ultima vreme rezultă din pre-campania pentru prezidenţiale şi că este necesar ca partidul să rămână unit, pentru a nu da impresia de dezbinare.

Democrat-liberalilor li s-a transmis că punctul de vedere exprimat de Emil Boc devine poziţia oficială a partidului, pe care toată lumea trebuie să şi-o însuşească, pentru a nu mai exista mesaje diferite pe această temă.

Potrivit surselor citate, Monica Iacob Ridzi, prezentă la şedinţă după ce a reuşit să se ferească de reprezentanţii mass-media, nu a avut nicio intervenţie, ea doar ascultând explicaţia lui Boc pe această temă. În plus, niciun membru BPN nu i-a solicitat Monicăi Iacob Ridzi explicaţii privind scandalul "Ziua Tineretului".

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, la Buzău, că de la începutul conflictului Ridzi a primit zilnic directive despre ce trebuie să spună despre aceasta şi despre situaţia de la minister, adăugând că este cazul ca PDL să nu mai dea dovadă de această "solidaritate ţigănească", împrumutată de la PSD în cazul Bivolaru.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa BPN de luni se va face o analiză a impactului cazului Ridzi, precizând că imaginea PDL a fost deja afectată şi că nu ştie ce ar mai rezolva demisia ministrului în acest moment.

El a ţinut să precizeze că "problema există" şi este necesară o dezbatere în partid, o discuţie în BPN, pentru a vedea cum se poate rezolva.

"Din câte îmi dau seama, este primul caz de asemenea amploare cu care ne confruntăm în PDL", a mai arătat Stolojan, menţionând că România are deja o problemă legată de cheltuirea banului public, în timp ce, în alte ţări, se iau măsuri de austeritate, iar la noi se vorbeşte despre suspiciuni privind cheltuirea acestor bani.

Întrebat dacă Monica Iacob Ridzi trebuia să îşi dea demisia din funcţia de ministru, Stolojan a spus: "În mod normal, această decizie trebuie luată rapid, acum suntem în situaţia în care deja are loc o anchetă a DNA. Pentru PDL, imaginea a fost deja afectată, că îşi să demisia sau nu, asta e altă discuţie. Nu ştiu la ce ar mai ajuta".

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că scandalul în care este implicat ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi aduce prejudicii de imagine partidului şi a aprecizat că nici partidul nu a gestionat cel mai bine această stare de fapt.

În opinia vicepreşedintelui PDL, singura ieşire din impas este "soluţionarea cât mai rapidă a acestui caz şi dovedirea că Monica Iacob Ridzi este nevinovată".

"Altă soluţie nu există şi o soluţie trebuie dată atât la nivelul comisiei, cât şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, să facă publice deciziile în urma anchetei", a explicat Oltean.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concluzia BPN al PDL: Afirmaţiile premierului Boc în cazul Ridzi, poziţia oficială a partidului.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concluzia BPN al PDL: Afirmaţiile premierului Boc în cazul Ridzi, poziţia oficială a partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei