Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD propune eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri, începând cu 1 septembrie

Luni, 6 Iulie 2009 (18:33:42)

PSD propune eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri începând cu 1 septembrie 2009, măsura fiind inclusă într-un Plan de acţiune cuprinzând 24 de măsuri pentru ieşirea din criză, prezentat, luni, de preşedintele PSD, Mircea Geoană, la încheierea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Potrivit documentului, prin introducerea acestei măsuri s-a dorit creşterea încasărilor la buget cu 0,25 la sută, în condiţiile în care impozitul minim nu are efectul scontat, încasările "ipotetice" la bugetul de stat fiind, pentru anul 2009, potrivit datelor Ministrului Finanţelor, de 150 de milioane de lei.

În opinia social-democraţilor, costurile menţinerii acestui impozit sunt însă mult mai mari având în vedere dispariţia a zeci de mii de firme, care antrenează pierderea de locuri de muncă, în paralele cu creşterea cheltuielilor de la bugetul asigurărilor sociale.

Întrebat dacă social-democraţii au discutat cu colegii de coaliţie despre propunerea de renunţare la impozitul forfetar, Geoană a precizat că "opiniile sunt diferite cu privire la acest subiect".

"Pe mine mă interesează mai mult opinia mediului economic, care, în acest moment consideră acest impozit ca un obstacol în calea bunei funcţionări a unui important segment de întreprinderi mici şi mijlocii. Teoria economică spune că în condiţii de criză ecomomică nu cresc taxele. Pentru că vorbim de politică prociclică, creşterea de taxe înseamnă un tip de politică prociclică", a declarat Geoană.

Preşedintele PSD a mai menţionat ,ca propunere la capitolul "măsuri de sprijinirea a mediului de afaceri", acordarea unie bonificaţii de 5 la sută din valoarea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat pentru firmele care timp de trei ani consecutiv şi-au plătit datoriile la zi.

Social-democraţii propun, de asemenea, acordarea unei bonificaţii de 5 la sută pentru persoanele fizice care îşi achită integral obligaţiile fiscale până la 31 martie a fiecărui an.

"Credem că încurajarea comportamentului corect al firmelor reprezintă, în condiţii de criză, o măsură stimulativă, pentru că tentaţia de a merge către evaziune fiscală există în firea umană şi în comportamentul companiilor din toată lumea, nu numai din România", a susţinut liderul PSD.

O altă măsură lansată pentru a fi supusă dezbaterii publice propune penalizarea Ministrului Finanţelor pentru depăşirea termenului legal de rambursare a TVA şi pentru orice întârziere a plăţilor realizate de instituţiile statului către agenţii economici.

La acest capitol, social-democraţii propun, de asemenea, introducerea amortizării regresive a activelor achiziţionate în anii 2009 şi 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD propune eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri, începând cu 1 septembrie.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD propune eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri, începând cu 1 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei