Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD vrea crearea unui Fond National de Locuinţe, care să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe

Luni, 6 Iulie 2009 (18:31:24)

PSD propune crearea unui Fond National de Locuinţe care să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe complet echipate, supuse regimului de închiriere, cu garanţii acordate prin Fondul de Garantare pentru IMM-uri, potrivit Planului de măsuri anticriză prezentat, luni, de liderul PSD Mircea Geoană.

Aceasta este una dintre măsurile de stimulare a activităţii unor sectoare industriale cu efecte de antrenare în economie, care fac parte din Planul care cuprinde un număr de 24 de măsuri propuse de social-democraţi pentru depăşirea perioadei de criză.

PSD propune, de asemenea, înfiinţarea unui Fond de Investiţii pentru Infrastructură si Dezvoltare Regională, din care să fie finanţate multianual primele 100 proiecte considerate prioritare, conform Planului Naţional de Dezvoltare a României - educaţie, sănătate, eficientă energetică, autostrăzi, drumuri judeţene, dezvoltare rurală, alimentare cu apa, aparare impotriva inundatiilor - complementar cu înfiinţarea unui Mecanism de Evaluare şi Monitorizare a cheltuirii banului public.

În Planul de acţiune se mai aduce în discuţie reabilitarea a 1,5 milioane de hectare, până in 2014, prin investiţii în sistemele de irigare, finanţarea urmând a fi asigurată prin contractarea unui împrumut de la Banca Mondială.

Alte măsuri propuse de PSD sunt reducerea preţului la energie electrică pentru irigaţii, pe o perioadă determinată de maximum un an, prin alocarea de energie produsă în sistem hidro, înfiinţarea unei reţele de pieţe de gros pentru preluarea legumelor si fructelor, prelungirea cu doi ani a perioadei de tranziţie în ceea ce priveşte standardele de procesare pentru lapte crud şi carne, cu posibilitatea de a o extinde la patru ani.

Printre măsurile gândite de social-democraţi, Mircea Geoană a mai enumerat sprijinirea agriculturii prin intermediului Fondului de Garantare a Creditului Rural, extinderea "programului Rabla" pentru persoanele juridice de la 1 septembrie 2009 şi extinderea “programului Rabla” pentru tractoare si alte utilaje agricole, începând de la 1 ianuarie 2010.

La capitolul "Măsuri pentru creşterea eficienţei şi a transparenţei cheltuirii banului public", Geoană a menţionat propunerea de înfiinţare a unui Consiliu pentru supravegherea cheltuirii fondurilor publice.

Potrivit documentului citat, din acest Consiliu ar urma să facă parte reprezentanţi ai instituţiilor statului dar şi experţi independenţi (firme de audit) şi reprezentanţi ai presei şi ai societăţii civile.

Acest consiliu va urmări cheltuielile publice, într-o primă etapă pentru Ministerele Transporturilor, Dezvoltării, Educaţiei şi Sănătăţii, urmând ca sistemul să fie extins ulterior la toate ministerele.

PSD mai propune ca toti angajatorii care înfiinţează minimum 10 noi locuri de muncă pentru şomeri sau absolvenţi de şcoală vor primi o bonificatie de 50% la plata contribuţiilor sociale datorate statului în primul an şi de 25% pentru cel de-al doilea an.

O altă propunere vizează înfiinţarea de locuri de muncă în microîntreprinderi cu un singur angajat, prin scutirea, începând cu 1 septembrie, până la sfârşitul anului 2010, de la plata contribuţiilor sociale, în limita salariului de 1.000 de lei.

La capitolul "Măsuri pentru atragerea investiţiilor străine directe", PSD propune stimularea încheierii de parteneriate public-privat şi acordarea de facilităţi şi înlesniri pentru investiţiile care depăşesc 10 milioane de euro sau creeaza peste 250 de noi locuri de munca, tinând cont de legislaţia în vigoare privind aprobarea schemelor de ajutor de stat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD vrea crearea unui Fond National de Locuinţe, care să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD vrea crearea unui Fond National de Locuinţe, care să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei