Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri speciale pentru descurajarea "turismului electoral" între judeţe şi în interiorul acestora

Vineri, 5 Iunie 2009 (13:31:33)

Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat, vineri, că au fost dispuse măsuri speciale pentru descurajarea "turismului electoral" între judeţe şi în interiorul acestora, fiind instituite peste 300 de filtre ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţei de Frontieră.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost întocmit un Planul general de acţiune care are ca scop prevenirea şi descurajarea "turismului electoral" , având în vedere particularităţile procesului electoral, experienţa din anii precedenţi, precum şi sesizările din mass-media privind posibile încălcări ale legii de către grupuri de cetăţeni care şi-ar putea exercita dreptul de vot de mai multe ori.

Astfel, s-a dispus instituirea a peste 300 filtre de control în care vor acţiona, în principal, poliţişti de la Poliţia Rutieră şi de la Ordine Publică, dar şi jandarmi şi poliţişti de frontieră.

"Aceştia vor monitoriza şi, după caz, verifica mijloacele de transport cu care se vor deplasa eventuale grupuri de cetăţeni care intenţionează să voteze de mai multe ori, în secţii de votare diferite", arată MAI.

Totodată, vor fi constituite echipaje mobile, din cadrul rezervelor de intervenţie, care vor executa misiuni de patrulare, pe itinerarii prestabilite, cu scopul de a monitoriza prezenţa sau deplasarea în zonă a autobuzelor sau microbuzelor care transportă persoane în scop de "turism electoral".

MAI precizează că personalul aflat în misiunile de pază a secţiilor de votare, de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice a fost instruit cu privire la semnalarea şi aplicarea măsurilor legale, astfel încât reacţia forţelor de ordine, dar şi a celorlalte autorităţi abilitate să fie rapidă şi eficientă.

Pe parcursul procesului electoral, va fi intensificată cooperarea cu Birourile Electorale Judeţene pentru ca sesizările formulate să fie cunoscute din timp, iar structurile MAI să acţioneze rapid, potrivit competenţelor pe care le au. De asemenea, pentru fiecare judeţ şi pentru Bucureşti au fost constituite echipe de specialişti care au ca scop clarificarea şi verificarea sesizărilor, incidentelor sau evenimentelor care ar putea afecta procesul de vot.

"Având în vedere acţiunile dispuse de viceprim-ministrul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor, pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de vot, modul în care măsurile vor fi duse la îndeplinire va fi verificat şi sprijinit de 50 de echipe de control, formate din peste 100 de cadre ale direcţiilor generale şi direcţiilor din cadrul aparatului central MAI, IGPR şi IGJR", menţionează MAI, adăugând că aceste echipe vor afla începând, sâmbătă, în teritoriu.

Vicepremierul Dan Nica, a declarat, miercuri, că în 7 iunie, când au loc alegerile europarlamentare, "fiecare va merge să voteze cum doreşte", dar că se va acţiona drastic pentru sancţionarea votului multiplu.

Vicepremierul a subliniat faptul că vor fi drastic sancţionate tentativele de vot multimplu şi a precizat că "un număr important de polişiti vor fi în civil alături de poliţitii în uniformă" pentru asigurarea ordinii la alegerile de duminică.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri speciale pentru descurajarea \"turismului electoral\" între judeţe şi în interiorul acestora.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri speciale pentru descurajarea \"turismului electoral\" între judeţe şi în interiorul acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei