Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Formularele privind răspunderea penală în caz de gripă AH1N1, în aeroporturi, de săptămâna viitoare

Vineri, 5 Iunie 2009 (14:43:37)

Noile formulare de intrare în ţară care prevăd sancţionarea penală a celor care refuză să completeze respectivele acte vor ajunge în aeroporturi la începutul săptămânii viitoare, până atunci călătorii primind vechile chestionare, potrivit autorităţilor sanitare.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a hotărât, la începutul săptămânii, instituirea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul gripei AH1N1, după ce mai mulţi călători nu au completat chestionarele la intrarea în ţară, dar mai ales pentru că, de la 1 iunie, au fost reluate zborurile directe New York - Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a cerut intensificarea măsurilor la punctele de frontieră. Astfel, pentru cursele directe, care începând de luni au fost introduse pe ruta SUA- România, se va realiza de către echipe medicale triajul epidemiologic al pasagerilor. Pentru celelalte curse se menţin procedurile aplicate până în prezent.

De asemenea, pentru cursele care vin din ţările afectate de gripă, respectiv Mexic, Canada şi SUA, vor fi ghişee speciale, unde se vor completa obligatoriu formularele de intrare în ţară, anunţa, luni, ministrul.

Toţi cei care vor refuză, din diferite motive, completarea formularelor vor răspunde conform articolului 308 din Codul Penal. Potrivit articolului 308 din Codul Penal, coroborat cu articolele 180, 181, 182, 184 şi 179, acţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor molipsitoare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani. Totodată, conform articolului 18, punctul I din Legea 98/1994, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţie şi se sancţioneză cu amendă de la 200 la 500 de lei nerespectarea, de către persoanele suspecte şi convalescente de boli transmisibile, purtătorii sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă AH1N1, autorităţile precizau că vor intensifica acţiunile de educare a populaţiei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formularele privind răspunderea penală în caz de gripă AH1N1, în aeroporturi, de săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formularele privind răspunderea penală în caz de gripă AH1N1, în aeroporturi, de săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei