Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Românii ar putea avea vaccin împotriva AH1N1 în septembrie dacă virusul va fi izolat

Vineri, 5 Iunie 2009 (14:37:06)

Un vaccin care să protejeze populaţia de gripa AH1N1 ar putea fi produs în România cel mai devreme în septembrie sau octombrie, dacă tulpina noului virus va fi izolată la sfârşitul lunii iunie, aşa cum preconizează OMS, a declarat, vineri, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

"Tulpina n-a fost izolată. Era vorba, o propunere a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), că va fi izolată în jurul datei de 20 mai. Din păcate, virusul evoluează foarte tare. Virusul nu a fost izolat nici măcar în Statele Unite. Există o perspectivă că s-ar putea realiza acest lucru la sfârşitul lunii iunie. Din momentul acela, durează cam trei luni până se va putea produce prima tranşă de vaccin, deci România ar putea avea la sfârşitul lunii septembrie-octombrie acest vaccin dacă virusul este izolat", a declarat Bazac, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, România a primit aproape o mie de teste pentru noul virus gripal.

"Primerii pentru testarea AH1N1 îi primim de la Organizația Mondială a Sănătăţii şi nu sunt milioane, sunt limitaţi. România are în momentul ăsta aproape o mie de teste, deci puteam să testăm o mie de persoane. Sigur că, la momentul la care ne apropiem de finalizare, probabil că mai primim de la OMS nişte teste noi", a mai spus Bazac.

Conform acestuia, vor fi testate doar persoanele care au simpome clinice clar definite, şi nu toate persoanele care au intrat în contact cu persoana care prezintă simptomele de gripă.

"Contacţi pot fi foarte mulţi. Dacă nu prezintă simptomatologie clinică, ei sunt obligaţi să stea şapte zile la domiciliu. I-am pus deja să semneze un formular de izolare prin care îşi asumă un anume tip de responsabilitate penală şi atât. Mă bazez pe faptul că toate aceste persoane au suficientă conştiinţă ca să nu iasă din casă în perioada respectivă şi să nu intre în contact cu alte persoane pe care le-ar putea infecta", a mai spus Bazac.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, vineri, că încă un caz de infectare cu gripă de tip AH1N1 a fost confirmat în România, numărul bolnavilor ajungând la nouă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Românii ar putea avea vaccin împotriva AH1N1 în septembrie dacă virusul va fi izolat.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Românii ar putea avea vaccin împotriva AH1N1 în septembrie dacă virusul va fi izolat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei