Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: În PSD nu s-a purtat nicio discuţie despre ieşirea de la guvernare

Vineri, 5 Iunie 2009 (16:05:38)

Vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în partid nu s-au purtat niciun fel de discuţie despre o eventuală ieşire de la guvernare a social-democraţilor, dar a subliniat că, după alegeri, PDL şi PSD trebuie să regăsească punctele comune.

Dragnea a spus că în PSD nu s-a discutat în niciun fel despre o eventuală ieşire de la guvernare după alegerile parlamentare.

El a amintit că au existat, în schimb, unele "ieşiri publice" ale unor lideri PSD, care în mare parte pot fi înţelese.

"Este vorba de foarte multă supărare acumulată în această perioadă, în mare parte îndreptăţită. Noi am intrat în această guvernare, ca şi PDL, pentru a ne respecta angajamentele. Trebuie să discutăm, după alegeri, cu foarte mult calm şi responsabilitate, relaţia din coaliţie", a adăugat Dragnea.

Vicepreşedintele PSD a apreciat că atacurile pe care unii miniştri PDL le-au lansat, în campania electorală, la adresa PSD, au fost generate de temperatura înaltă specifică perioadei de campanie electorală.

"Sper ca după alegeri să putem purta o discuţie aşeyată, poate şi noi şi ei o să avem creierele mai puţin încinse, sper că toate atacurile unor miniştri PDL la adresa PSD au fost generate de temperatura foarte mare din această campanie. Noi nu vrem să ieşim de la guvernare, credem că este important ca PSD să rămână în această coaliţie în acest an foarte greu pentru România", a spus Dragnea.

El a afirmat că PSD şi PDL ar trebui să discute, după alegerile europarlamentare, relaţia guvernamentală, şi să găsească punctele comune care au dus la formarea Parteneriatului pentru România.

"Sper ca după aceste alegeri să reuşim să identificăm, să regăsim punctele comune care ne-au ajutat să facem Parteneriatul pentru România. S-au adus foarte multe acuzaţii în această campanie electorală. Acum este foarte dificil, se fac multe acuzaţii la nivel de judeţe, există multe presiuni, multe ambiţii locale, sper ca după alegeri să găsim liniştea necesară pentru a face ca guvernul să funcţioneze bine", a mai declarat Dragnea.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la Realitatea FM, că social-democraţii ar trebui să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare şi să intre în opoziţie.

"Sunt nişte nemulţumiri generale la nivelul PSD şi este evident că discutăm în interior despre faptul că noi am intrat în această coaliţie să ne aducem aportul pentru ca lucrurile să funcţioneze în Romania şi nu să ne certăm sau să discutăm un an sau doi pentru nişte numiri, care nici n-au importanţă, pe fond", a spus Vanghelie.

Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre a susţinut, marţi, că există mai multe filiale social-democrate în ţară care doresc ruperea protocolului cu PDL şi că o decizie în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare.

Liviu Dragnea a declarat pentru MEDIAFAX, că, după europarlamentare, social-democraţii trebuie să analizeze "la rece" funcţionarea coaliţiei cu PDL, pentru că există nemulţumiri prin filialele PSD, iar ministerele social-democrate se confruntă cu problema fonduilor insuficiente.

Evenimentul Zilei a relatat, în ediţia de joi, că Ion Iliescu şi Adrian Năstase i-au propus lui Mircea Geoană ieşirea de la guvernare după 7 iunie dacă PSD devansează PDL la euroalegeri, pentru a creşte şansele acestuia la alegerile prezidenţiale.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, dacă unii lideri PSD decid să intre în Opoziţie, este responsabilitatea lor, întrucât cei 10 miniştri social-democraţi se implică în guvernare, interesul unora din PSD fiind doar de a pune oameni în funcţii.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Realitatea TV, că declaraţiile din ultima vreme ale unor lideri PSD arată ca "o orchestră fără dirijor" şi a apreciat că este problema PSD dacă "lasă ţara la greu", dar nu o să moară nimeni din această cauză.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a vorbit despre declaraţiile recente ale unor reprezentanţi PSD, privind o posibilă retragere de la guvernare după alegerile pentru PE, el spunând că acest lucru nu se va întâmpla, liderii PSD având o responsabilitate inclusiv faţă de reprezentanţii lor în administraţia locală. "Să ştiţi că nu sunt aşa, de capul lor, nici ei", a precizat Videanu, adăugând că, în orice partid, aleşii locali reprezintă "o forţă" care are nevoie de o legătură cu administraţia centrală pentru a-şi îndeplini angajamentele faţă de cei care i-au ales.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, seară, la B1TV, referitor la afirmaţiile unor lideri ai PSD privind oportunitatea ieşirii de la guvernare după euroalegeri, că nu este interesat de "nicio cârcoteală", nici din dreapta, nici din stânga şi că va rămâne fidel Parteneriatului pentru România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: În PSD nu s-a purtat nicio discuţie despre ieşirea de la guvernare.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: În PSD nu s-a purtat nicio discuţie despre ieşirea de la guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei