Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Orice neisprăvit poate ajunge în diplomaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am cunoscut în anii trecuţi un avocat şmecher şi neterminat. Beţivan, mâncău şi petrecăreţ, de unde se pricopsise cu un facies de-o mare buhăire, palavragiu şi etern pierzător de procese, fiindcă mahmureala îl împiedica dimineaţa să se elibereze din aşternuturi şi să se prezinte la termenele din instanţă. Când te prindea în labă, îţi turna bancuri răsuflate; iar în timp ce tu râdeai din politeţe, îţi cerea cu împrumut sume de bani, de la care îţi puteai lua liniştit adio.
Cu asemenea calităţi, nu putea rămâne în afara politicii. Înainte de 2000, s-a înscris în Partidul Moldovenilor, formaţiune de tristă ilaritate, apoi a candidat la alegerile parlamentare, alături de figuri proeminente, precum Constantin Simirad, Alexandru Lăzescu şi Cezar Caluschi. A candidat şi a eşuat, cerul fie lăudat. Şi totuşi, o mare calitate tot avea domnul avocat: făcea nişte cârnaţi şi mititei la grătar de nivel european, fiindcă spirtoasa şi vinoasa altfel o iau la vale când se însoţesc de crăpelniţă.
De vreo patru ani, nu am mai auzit de el şi m-am gândit că i s-o fi înfundat, fiindcă designul său comportamental părea să-l conducă, mai devreme sau mai târziu, în braţele eşecului, poate chiar la puşcărie. L-am revăzut abia acum câteva zile, când mi l-a arătat cineva. Mai să cad lat şi să fac cinci infarcte şi opt atacuri cerebrale la baionetă, când l-am revăzut.
Fiindcă nu mi-a fost arătat beat cleşte într-o crâşmă sau la un chef cu lăutari şi pupături groase. Nu! Mi-a fost arătat pe o pagină a ministerului de externe. Între timp, avocatul neisprăvit a ajuns consul al României, într-o importantă ţară europeană. Ce treabă are insul ăsta cu diplomaţia? Cum de reprezintă România în străinătate tocmai el, care n-a precupeţit nici un efort pentru a face România mai hâdă şi neserioasă decât este? A băut whisky cu preşedintele, i-a făcut cârnaţi la grătar şi i-a turnat în ureche bancuri răsuflate?
Ştiu bine că există un dumnezeu al incompetenţilor, care s-a stabilit aici, în ţara noastră. Dar de data asta, chiar şi acel dumnezeu a întrecut măsura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orice neisprăvit poate ajunge în diplomaţie.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Orice neisprăvit poate ajunge în diplomaţie3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Diplomatie trimis de
( 5 iun 2009, 15:47:30
stimate domn, dar toti politicienii au fost si sunt ca d-l avocat despre care scrieti....credeti ca s-a schimbat ceva, cineva, nuuuu....ne inselam singuri, sunt aceiasi si la fel ca dl. avocat, din pacate.... astia ne conduc - incompetentii - daca ar fi competenti, faceau ceva in 20 ani pt. Romania, .....da, au facut, dar pt. ei..... pt. noi nimic, ne-au aruncat in mocirla, in mijlocul oceanului de unde sa nu mai putem iesi.....
2.   Sinceritate trimis de
( 5 iun 2009, 15:50:00
va urmaresc, puneti punctul de " i ", imi place, dar , oare, are vreun efect, va citeste cineva in afara de noi , cititorii zilnici? nu au ei timp de citit ziare, nici nu-i intereseaza, sunt prea importanti, prea sus ajunsi, nu mai pot apleca capul in jos, le este f.greu....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei