Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu respinge o lege prin care se aprobă plata unor drepturi salariale personalului din justiţie

Vineri, 5 Iunie 2009 (17:33:21)

Preşedintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea unei Legi prin care se aprobă plata unor drepturi salariale personalului din justiţie, motivând că, în perioada de criză, suspendarea plăţii respectivelor sume pentru o perioadă de timp "apare ca o soluţie justificată şi oportună".

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, şeful statului a trimis preşedintelui Senatului Cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 225/2008 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sistemul justiţiei

"Motivele cererii sunt următoarele: 1. Actul normativ trimis spre promulgare aprobă ordonanţa de urgenţă prin care s-a dispus plata, începând cu 31 martie 2009, a sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială personalului din sistemul justiţiei, devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Excepţie fac sumele prevăzute în hotărârile judecătoreşti care intră sub incidenţa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2008, plata realizându-se eşalonat. 2. În contextul actual al crizei economico-financiare, având în vedere impactul semnificativ asupra bugetului de stat pe anul 2009 pe care îl implică executarea hotărârilor judecătoreşti prin care s-au stabilit drepturi de natură salarială în favoarea personalului din sistemul justiţiei, suspendarea plăţii respectivelor sume încă o perioadă de timp apare ca o soluţie justificată şi oportună", scrie preşedintele în cererea de reexaminare a legii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu respinge o lege prin care se aprobă plata unor drepturi salariale personalului din justiţie.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu respinge o lege prin care se aprobă plata unor drepturi salariale personalului din justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei