Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: 7 directori de deconcentrate au câştigat în primă instanţă, ordinele de demitere, suspendate

Miercuri, 27 Mai 2009 (17:51:46)
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că şapte directori de deconcentrate au câştigat acţiunea în primă instanţă împotriva ordinelor emise pe baza OUG 37, menţionând că ordinele de demitere au fost suspendate, iar directorii repuşi în funcţie până la judecarea pe fond.

"Ilegalitatea ordinelor de demitere se vede din primele decizii ale instanţelor, care au suspendat ordinele de demitere a directorilor, care vor fi repuşi în funcţie până la judecarea în fond. Toţi aceşti directori vor invoca în cursul judecăţii pe fond excepţiile de neconstituţionalitate ale OUG 37", a declarat Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, cei şapte directori au beneficiat de consultanţă juridică din partea PNL atunci când au acţionat Guvernul în instanţă.

Conform unei statistici a liberalilor, un număr de şapte directori de deconcentrate au câştigat în primă instanţă acţiunile promovate împotriva demiterilor conform OUG 37/2009.

Astfel, Dorel Stânea, director APIA Brașov, Paul Kmen, director APIA Iași, Daniela Militaru, director APIA Brăila, Octavian Vieru, director APIA Vrancea, Florin Urs, director APIA Maramureș, Cornel Stroescu, director APIA Argeș şi Laurenţiu Achimescu, directorul Direcția pentru Sport a județului Argeș, ar fi câştigat prima acţiune în instanţă împotriva măsurii adoptate de Guvernul Boc.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că Avocatul Poporului i-a anunţat pe liberali, într-o adresă, că nu va sesiza CCR cu privire la constituţionalitatea OUG 37, ca urmare a faptului că "nu se întrunesc elementele" necesare pentru un asemenea demers.

"Din câte ştiu, a venit un răspuns prin care ni se comunică faptul că nu se întrunesc elementele prin care Avocatul Poporului să facă un asemenea demers, să conteste Ordonanţa la Curtea Constituţională. Este surprinzător, dar sigur că este dreptul Avocatului Poporului să facă acest lucru", a susţinut Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că ar mai exista "o soluţie" privind contestarea OUG 37 şi anume solicitarea "excepţiei de neconstituţionalitate" de către cei vizaţi de actul normative emis de Guvern atunci când sesizează instanţele.

"Ar mai fi o soluţie, pe care o recomandăm, pentru că nu este în puterea nici a partidului, nici a grupului parlamentar, nici a unui parlamentar: aceea ca unul din cei nedreptăţiţi, atunci când se adresează instanţei, să ceară excepţia de neconstituţionalitate şi atunci putem să mergem la Curtea Constituţională ca să se verifice dacă această Ordonanţă este sau nu constituţională", a spus deputatul PNL.

Avocatul Poporului, Ioan Muraru, le-a transmis liberalilor, într-o adresă către preşedintele PNL Crin Antonescu, că s-a invocat deja la CCR obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea Statului funcţionarului public, care cuprinde şi dipoziţiile criticate din OUG 37, drept pentru care a apreciat că "nu se justifică ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a Ordonanţei".

Muraru le-a transmis liberalilor că, în conformitate cu prevederile Constituţiei, au posibilitatea de a sesiza instanţa de judecată şi de a invoca în cadrul procesului excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanţei deconcentratelor, instanţa putând aprecia dacă, în speţă, este cazul sesizării Curţii în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: 7 directori de deconcentrate au câştigat în primă instanţă, ordinele de demitere, suspendate.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Orban: 7 directori de deconcentrate au câştigat în primă instanţă, ordinele de demitere, suspendate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei