Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat majorarea venitului minim garantat

Miercuri, 27 Mai 2009 (17:52:18)
Venitul minim garantat va fi majorat cu 15 procente începând cu luna iulie, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern, creşterea fiind inclusă în acordul cu Banca Mondială, care a cerut protejarea categoriilor defavorizate ale populaţiei în perioada de criză economică.

Potrivit cercetărilor făcute de Banca Mondială, nivelul venitului minim garantat reprezintă, în prezent, 18% din salariul minim pentru anul 2009, comparativ cu 29% în 2004, acoperind mai puţin de 35% din volumul necesar pentru satisfacerea nevoilor de bază, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Totodată, nivelul venitului minim garantat este cu 25% mai scăzut decât indicele internaţional de sărăcie (doi dolari pe zi) care este folosit pentru ţări mai puţin dezvoltate decât România. În plus, pentru gospodăriile mari (peste patru membri), pragul actual este chiar mai scăzut (sub 1,25 dolari pe zi).

Nivelul lunar al venitului minim garantat va ajunge astfel la 125 de lei pentru persoana singură, 225 de lei pentru familiile formate din două persoane, 313 lei pentru cele formate din trei persoane, 390 de lei pentru cele cu patru persoane, 462 de lei pentru familiile cu cinci persoane şi câte 31 de lei pentru fiecare altă persoană din familie peste numărul de cinci.

Iniţiatorii proiectului de act normativ susţin că este absolut necesar ca limitele venitului minim garantat să fie majorate cu un procent mai mare decât cel rezultat din indicele de creştere a preţurilor de consum şi să se garanteze plata ajutorului social, aplicarea acestei măsuri fiind posibilă numai prin asigurarea integrală a plăţii drepturilor din fondurile necesare de la bugetul de stat.

De asemenea, iniţiatorii proiectului de OUG propun ca fondurile necesare pentru acoperirea creşterii cheltuielilor bugetare, respectiv 250 de milioane de lei, să fie acoperite din sponsorizările acordate de producătorii interni şi distribuitorii de gaze naturale în baza art.28 din OUG nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat majorarea venitului minim garantat.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a aprobat majorarea venitului minim garantat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei