Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Le-am spus grupurilor democrat-liberale că o candidatură a mea nu trebuie alimentată de PDL

Miercuri, 27 Mai 2009 (13:00:07)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, la discuţiile cu parlamentarii PDL, a precizat că eventuala sa candidatură nu trebuie alimentată de PDL, catalogând drept dezinformare faptul că un cotidian central a relatat că pe notiţele sale pregătite pentru întâlnire scria contrariul.

Băsescu a susţinut, înaintea plecării în Grecia, că, deşi pe notiţe e scris că o eventuală candidatură a sa nu trebuie alimentată de PDL, cotidianul respectiv - pe care nu l-a nominalizat, precizând doar că nu este un tabloid - a spus că de fapt, scria că această candidatură trebuie alimentată de PDL. Preşedintele Băsescu a spus că este scris "candidatura" urmată de o liniuţă şi apoi "nu trebuie alimentată de PDL".

Şeful statului a menţionat că, la întâlnirea cu parlamentarii PDL, a făcut remarca potrivit căreia candidatura sa nu trebuie alimentată de formaţiunea democrat liberală, pentru simplul motiv că erau foarte mulţi politicieni care începuseă să facă afirmaţii în numele său.

El a invitat junaliştii să facă diferenţa între textul de pe notiţele fotografiate de respectivul cotidian şi relatarea acestuia. Băsescu a venit cu notiţele, însă a spus că, dacă le arată, s-ar putea spune că le-a scris azi-dimineaţă.

Traian Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora prioritatea sa nu este anunţarea candidaturii la Preşedinţiăe acum şi nu a luat o decizie în acest sens.

Preşedintele a precizat că face aceste remarci, deşi nu obişnuieşte să facă referiri la probleme de politică internă înaintea deplasărilor externe.

Cotidianul Evenimentul Zilei a prezentat, miercuri, fotografia notiţelor pregătite de şeful statului pentru întâlnirea de luni seară, cu parlamentarii democrat liberali. Referirea la candidatura sa pentru un nou mandat se află la poziţia a 11-a, iar potrivit cotidianului citat, scrie "Candidatura mea trebuie alimentată de PDL".

Fraza a fost scrisă de mâna lui Băsescu într-o listă mai lungă de subiecte pregătite pentru întâlnire, între care Codurile juridice, dosarele de corupţie blocate în parlament, legea unică a salarizării şi a pensiilor sau seceta, menţionate ulterior şi public, scrie cotidianul citat.

Pe lângă nemulţumirea că partidul nu îl ajută la capitolul imagine, Băsescu voia să dea şi câteva soluţii punctuale de pregătire a terenului de campanie: parlamentarii să facă mai multe „întâlniri cu alegătorii” şi „să explice motivaţia decizilor guvernului” lui Emil Boc pentru a le transforma în avantaje electorale, relatează Evenimentul Zilei.

Tot în notiţele lui Băsescu apare şi introducerea "scrisorilor de garanţie bancară pentru bani UE", pe care vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a şi anunţat-o marţi ca decizie a coaliţiei, mai scrie cotidianul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Le-am spus grupurilor democrat-liberale că o candidatură a mea nu trebuie alimentată de PDL.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Le-am spus grupurilor democrat-liberale că o candidatură a mea nu trebuie alimentată de PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei