Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Comisia Europeană a avizat acordarea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri

Miercuri, 27 Mai 2009 (16:54:13)
Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat, miercuri, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, că, urmare a solicitării vicepremierului Dan Nica şi ministrului pentru IMM-uri Constantin Niţă, Comisia Europeană a avizat favorabil acordarea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri.

"În urma solicitării făcute de vicepremierul Dan Nica şi de ministrul pentru IMM-uri şi Comerţ, Constantin Niţă, am primit din partea Comisiei Europene un răspuns favorabil la solicitarea noastră de schemă de ajutor de stat pentru salvarea IMM-urilor aflate în dificultate", a spus Geoană.

El a catalogat acest răspuns ca fiind un "lucru pozitiv" şi a menţionat că acesta a venit din partea comisarului pentru Economie şi Politici Monetare, Joaquin Almunia.

Geoană a adăugat că le-a transmis ministrului Niţă şi vicepremierului Nica ca, în şedinţa de Guvern de miercuri, să solicite resursele necesare de la ministerul Economiei şi de la AVAS - cele două instituţii menţionate în răspunsul comisarului Almunia - pentru a putea să se finanţeze această shemă de ajutor de stat, care echivalează cu salvarea unor IMM-uri şi a unor locuri de muncă.

Solicitat să explice care este baza acestei scheme de ajutor de stat şi de unde ar putea proveni fondurile, Geoană a precizat: "Există în legislaţia europeană o posibilitate de acordare de ajutor de stat pentru salavarea - acesta e termenul european, traducerea românescă poate nu e atât de precisă - IMM-urilor, pe o schemă de ajutor de stat pentru firmele care nu intră în zona în care sunt acordate fonduri structurale europene – agricultură, minerit, metalurgie. Această posibilitate este permisă începând de azi (miercuri, n.r.)".

Geoană a mai arătat că suma alocată, respectiv cuantumul acesteia, depinde de ceea ce doreşte Guvernul şi că nu există o limitare de sumă, ci o limitare de resurse.

"În ceea ce priveşte posibilitatea de a găsi resurse pentru această schemă de ajutor de stat, cele două instituţii care sunt menţionate în scrisoarea comisarului Almunia sunt ministerul Economiei şi AVAS", a adăugat Geoană.

El şi-a exprimat speranţa ca în şedinţa de Guvern de miercuri va exista un răspuns concret privind disponibilizarea de resurse pentru a putea ajuta IMM-urile care pot beneficia de această schemă de ajutor de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Comisia Europeană a avizat acordarea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Comisia Europeană a avizat acordarea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei